Litt over klokken tre søndag ettermiddag landet flyet med liket av den avdøde presidenten Lech Kaczynski. Representanter for hele det offisielle Polen var til stede da båren ble fraket ut av flyet.

Presidentparets datter Marta Kaczynska sto gråtende på den militære flyplassen og tok imot kisten. Hun har ingen søsken og er derfor den eneste gjenlevende i kjernefamilien.

Knelte ved kisten

Som det første av svært mange som ville vise presidenten den siste ære gikk hun bort og knelte ved kisten sammen med den avdødes tvillingbror.

Soldater fra alle våpengrener hadde stilt opp på flyplassen for å ta imot presidenten. En rekke katolske prester og biskoper var også til stede for å gjennomføre den religiøse delen av sermonien.

Etter ankomsten ble liket fraktet videre til presidentpalasset der tusenvis av mennesker ventet.

Identifisert

Likene etter Kaczynski ble lørdag kveld identifisert av presidentens tvillingbror Jaroslaw, som reiste til ulykkesstedet.

Presidentparet omkom i en flystyrt i Smolensk vest i Russland. I alt 97 personer omkom i styrten, deriblant en rekke polske ledere.

Undersøker vrakrester

Russiske og polske spesialister har nå begynt å undersøke vrakrestene etter flystyrten hvor Polens president og en rekke andre polske ledere omkom lørdag.

Russiske og polske eksperter skal sammen analysere de «svarte boksene» fra ulykkesflyet, det vil si ferdskriveren og taleregistratoren.

— Taleregistratoren og ferdskriveren er brakt til et spesiallaboratorium hvor analysearbeidet er påbegynt med polske tjenestemenn til stede, sier en talsmann i det russiske transportdepartementet til nyhetsbyrået Interfax.

40 spesialister Eksperter har også begynt å undersøke vrakrestene etter det russiskbygde Tupolev Tu-154-flyet, skriver den russiske havarikommisjonen i en pressemelding.

Ifølge havarikommisjonen deltar 40 av Russlands fremste spesialister i granskingsarbeidet.

Polens president Lech Kaczynski og en rekke andre polske ledere omkom i flystyrten i Smolensk vest i Russland lørdag.

OMKOM: Polens presidentpar Lech Kaczynski og Maria Kaczynska omkom i flyulykken ved Smolensk. Levningene av presidenten kom til Warszawa søndag. Liket av konen er sammen med de andre omkomne sendt til Moskva for identifisering.
Czarek Sokolowski