— Veterinæren mente at noen kan ha brukt katten vår som fotball. Det er forståelig at noen ikke liker katter, men at folk kan være så grusomme er vanskelig å forstå, sier eier Hanne Eide Hatland.

- Han hadde det vondt

Gråpus ligger i stuen i Sandviken med et svært operasjonssår, barbert på halve kroppen. To uker etter at han ble skadet, er huskatten begynt å våge seg ut fra gjemmestedet sitt under sofaen.

Hanne Eide Hatland skjønte at noe var galt da den ett år gamle hannkatten ikke kom hjem natt til søndag for to uker siden. Søndag morgen fant familien Gråpus under en busk i hagen.

— Vi så at han hadde det vondt, og ringte veterinær. Katten ble undersøkt og veterinæren fortalte at bukmusklene til katten var revet løs fra bekkenet. Innvollene lå løse i buken, sier Eide Hatland.

Veterinæren mente det kunne være tre mulige årsaker til skadene kattene hadde: påkjørsel, fall eller mishandling.

— Mishandling er ifølge veterinæren mest sannsynlig, sier katteeier Eide Hatland.

- Var vettskremt

— Vi ble paff og overrasket, sier Hanne Eide Hatland.

Katten måtte opereres, men kviknet likevel ikke helt til. En uke gikk den og hanglet, før den måtte opereres på nytt. Familien vurderer nå å anmelde mishandlingen.

Operasjonene kostet dem rundt 7000 kroner. Nå, en uke etter den andre operasjonen, ser det ut til at katten begynner å kvikne til.

— Han var vettskremt i to uker, men gjemmer seg ikke hele tiden lenger.

Ungene i familien vet ikke at noen trolig har mishandlet kjæledyret deres, bare at «Gråpus» har hatt det vondt men kommer til å bli bra igjen.

KATTEPINE: Gråpus har antakelig blitt mishandlet på det grusomste, slik at halen løsnet og bukmusklene ble revet løs fra bekkenet. Etter to uker og to operasjoner begynner han å og «matmor» Mari Hatland Nilssen å komme til hektene.
eirik brekke