Den tyske riksadvokatens kontor i Karlsruhe opplyste at etterforskning er iverksatt etter at det ble funnet bagasje med propangass i begge byer mandag.

– Ettersom de to funnene av eksplosiver ble gjort med kort tids mellomrom, etterforsker vi en ukjent gjerningsmann og mulig medlemskap i en terrorgruppe, het det i en uttalelse fra den tyske riksadvokatens kontor.

Bomben i Dortmund var satt sammen av en beholder med 11 liter propangass, 4,5 liter bensinblanding og et tidsur, og den var kraftig nok til å kunne skade eller til og med drepe mennesker, ifølge myndighetene. Bomben ble funnet i en koffert på et tog på hovedjernbanestasjonen i byen Dortmund og ble uskadeliggjort av eksperter.

En annen sprengladning ble funnet på jernbanestasjonen i Koblenz tirsdag. Også der var det en koffert som inneholdt en propangassbeholder. Stasjonen var stengt i en time, men ble åpnet igjen i 19-tiden tirsdag kveld, ifølge nettutgaven til avisen Rhein-Zeitung. Kofferten skal ha blitt innlevert mandag, men ble først åpnet tirsdag.

Funnet førte til stopp i togtrafikken og evakuering av stasjonsområdet og et område på 200 meter i diameter fra stasjonen.