Israel tok en tre timer lang pause i bombingen onsdag for å slippe inn forsyninger til befolkningen, som mat og medisiner. Litt før klokken 15 var angrepene i gang igjen.

— Siden har det vært flere eksplosjoner i Gaza. Vi hører drønnene har sett kamphelikoptre fly området. Det er mye flammer og røyk, sier BT-reporter Eystein Røssum.

Han har utsikt mot Gazastripen fra en høyde ved den israelsk småbyen Ashkelon. Bombingen foregår i eller rundt Gaza by nord på Gazastripen.

— Det er vanskelig å vurdere akkurat hvor bombene treffer, sier Røssum.

Våpenhvile

Israel og den palestinske selvstyremyndigheten har akseptert en fransk-egyptisk plan for våpenhvile, sier Nicolas Sarkozy.

«Presidenten er svært tilfreds med at Israel og den palestinske selvstyremyndigheten har akseptert den fransk-egyptiske planen som ble lagt fram tirsdag kveld av Egypts president Hosni Mubarak,» heter det i en erklæring fra den franske presidentens kontor.

Sarkozy ber nå om at planen settes ut i livet så fort som mulig for å minske lidelsene til det palestinske folket, heter det videre.

Se også: Et helvete på jord

Les også: Bykrig er neste skritt

Den palestinske selvstyremyndigheten til president Mahmoud Abbas har i praksis ingen kontroll over Hamas og er ikke part i krigen på Gazastripen.

Israel uttalte seg tidligere onsdag positivt om initiativet til Mubarak og Sarkozy, mens Hamas har sendt en delegasjon til Kairo og Damaskus for å drøfte forslaget til våpenhvile.

For å godta en varig våpenhvile krever Israel en permanent slutt på Hamas’ raketter mot Israel, mens Hamas sier gruppen ikke vil godta snakk om en våpenhvile før Israel trekker sine styrker ut og åpner Gazastripens grenser.


Se også: Leserombud i Bergens Tidende, Terje Angelshaug, spør seg om BT og andre medier underslår informasjon som kan være til Israels fordel.

Diskuter konflikten i Midtøsten i kommentarfeltet nederst.

REUTERS/SCANPIX
REUTERS/SCANPIX