Jerusalem (NTB-Reuters): Israels statsminister Ehud Olmert har godkjent planene om å bygge opptil 750 nye hus i en bosetning på den okkuperte Vestbredden, ifølge en israelsk tjenestemann.

Husene skal ifølge planen bygges i bosetningen Givat Ze’ev, der det bor om lag 10.000 israelere. En utvidelse av bosetningen vil mest sannsynlig skape nye problemer i forhandlingene mellom Israel og palestinerne.

Avgjørelsen om bygging ble tatt i samråd med Olmert, som har nektet regjeringsmedlemmene sine å godkjenne utbygging på Vestbredden uten statsministerens velsignelse, sier talsperson Eran Sidis for den israelske boligministeren Zeev Boim.

Det skal ifølge Sidis i første omgang bygges 200 hus i Givat Ze’ev, mens de resterende 550 bygningene skal reises senere.

– Suppleringen av flere hundre hus er en del av vårt forsøk på å dekke etterspørselen og holde prisene nede, samtidig som vi tar tak i de demografiske behovene i Jerusalem, heter det i en uttalelse fra Boim.

Ifølge israelsk radio truet det ultraortodokse partiet Shas Olmert med å trekke seg fra koalisjonsregjeringen dersom han ikke godkjente planene.