Da flodbølgene rammet feriestedet Khao Lak i Thailand 2. juledag, kom svenske Hannes Bergström (18 mnd) vekk fra sine foreldre.

Funnet i veikanten

Et amerikansk par oppdaget gutten søndag kveld. Da var han alene i veikanten i Phang Nga-provinsen, like i nærheten av Khao Lak. Den lille kroppen var full av blåmerker, og ansiktet var fullt av myggstikk. Men han var i live.

— Vi regnet med at hele familiens hans var skylt til havs, forteller amerikanere Ron Rubin til nyhetsbyrået Reuters. Det var Rubin og kjæresten Rebecca Beddall som fant Hannes 2. juledag.

Paret tok med seg den lille gutten til Phuket International Hospital, der han fikk behandling for pusteproblemer og skrubbsår.

La ut bilde på nettet

Den lille gutten kunne ikke gjøre rede for seg, og personalet på sykehuset klarte heller ikke å fastslå guttens nasjonalitet. Løsningen ble å publisere bilder av ham på sykehusets hjemmesider.

Det ga resultater.

Hannes' tante hjemme i Sverige, Viola Hellström, oppdaget nemlig bilde av sin lille nevø. Tanten fikk varslet guttens far, Marko Kärkkäinen (33), som hadde overlevd dødsbølgene, men lå skadet på et sykehus i området. Samtidig satte onkelen Kim Kärkkäinen seg på flyet fra Sverige til Phuket, og fant igjen gutten på sykehuset.

Onsdag 29. desember ble far og sønn gjenforent. Den 33 år gamle barnefaren gråt åpenlyst da han endelig kunne legge armene rundt sin halvannet år gamle sønn, mens Hannes så fortsatt forvirret ut. Saken fikk bred omtale i medier over hele verden.

Trass i at de to ble gjenforent for en uke siden, videresender altså epostbrukere i flere land fortsatt etterlysningen etter Hannes' pårørende. Senest i dag har Bergens Tidende mottatt et titall e-poster om saken.

Mistet moren

Hannes ble raskt døpt "mirakelgutten" av nordiske medier. Til tross for at Hannes mirakuløst overlevde monsterbølgene, og fant igjen sin far, er den lille familien likevel hardt rammet. Ingen har sett Hannes' mor, Suzanne Bergström (32), etter at katastrofen inntraff, og farmoren hans ble også skadet i bølgedramaet.

På nettsidene til Phuket International Hospital ligger bildene av Hannes fortsatt ute, med melding om at gutten er funnet. Sykehuset sender også en varm takk for omtanke og hjelp i saken.

<b>PÅ VEI HJEM:</b> 1. nyttårsdag startet mirakelgutten Hannes Bergström på den lange reisen hjem, sammen med sin farfar, Asko Kärkkäinen.
SCANPIX
<b>GJENFORENINGEN:</b> Halvannet år gamle Hannes Bergström fra Sverige ble gjenforent med sin far, Marko Kärkkäinen (33), for en uke siden.
AP
<b>ETTERLYSNING:</b> Phuket International Hospital la ut bilder av den lille gutten på nettet. Det ga resultater.
PHUKET INTERNATIONAL HOSPITAL
<b>I GOD BEHOLD:</b> Hannes Bergström (18 mnd) ble funnet forslått og full av myggstikk av et amerikansk par om kvelden, 2. juledag.