Den 26 år gamle kvinnen fra Bergen forsvant under en skitur i Kashmir i januar. Familien i Bergen har siden holdt kontakten med den norske ambassaden og det lokale politiet.

— De sier i hvert fall at de leter hele tiden, sier faren Knut Rogne til bt.no.

Andre turister på det populære skistedet har også kontakt med familien. Det er ungdommer fra mange land som ble kjent med Franciska før hun forsvant.

— Det er vanskelig å komme gjennom på telefon, så det meste skjer over internett, sier faren.

Vennene leter også, men vinterværet har gjort det vanskelig.

— Nå skal snøen forsvinne i løpet av 14 dager i det aktuelle området, sier faren.

— Da håper vi letingen vil starte for alvor.

Måtte stanse letingen

Franciska Rogne reiste til Gulmarg i Kashmir ved nyttår og hadde planlagt å bli der i tre måneder for å kjøre snøbrett. Stedet ligger på 2600 meters høyde og er et av de mest populære skistedene i India. En medturist var den siste som snakket med henne da hun dro fra hotellet med snøbrett under armen. Han har fortalt at det blåste opp til uvær mens hun var ute.

Myndighetene i Kashmir måtte etter hvert legge redningsaksjonen på is på grunn av svært dårlig vær i området.

Men nå som værforholdene begynner å bli bedre, og snøen er i ferd med å smelte, gjenopptar myndighetene søket.

- Jobbet hardt

Rogne ble meldt savnet 8. januar i år, etter å ha lagt ut på skitur nær gondolen i skibakken. En storstilt redningsaksjon ble satt i gang for å finne jenta fra Bergen i fjellområdene Gulmarg, Afarwath, Tangamarg og Kangadoori.

— Vi har jobbet hardt for å lokalisere skikjøreren. Men uheldigvis har sterkt snøfall vanskeliggjort leteaksjonen. Nå som snøen begynner å smelte, vil vi gjenoppta aksjonen, sier talsmann for myndighetene i Kashmir, Mehboob Iqbal, til Greater Kashmir.

Politiet i både Jammu og Kashmir har nå besluttet å gjenoppta redningsaksjonen samtidig.

Skarp kritikk

— Våre redningslag kunne ikke nå opp til de øverste delene av fjellene i skianlegget på grunn av mye snø. Nå har vi mobilisert redningslag for å starte aksjonen igjen, sier Muhammad Yousuf, leder for politiposten i Gulmarg.

Rognes forsvinning har ført til skarp kritikk fra turister og skikjørere i Gulmarg. De har beskyldt myndighetene for mangel på sikkerhet i fjellanlegget, skriver Greater Kashmir.

Det er ikke første gang Franciska Rogne har forsvunnet i fjellområdet. Hun ble også meldt savnet i samme område i fjor, da ble hun fanget av et snøskred. Men hun og hennes to skikamerater oppholdt seg seks dager i en snøhule, og 1. mars i fjor ble hun funnet av redningsmannskapene.

DAR YASIN