Her er valget: Imøtekomme kidnappernes krav og sannsynligvis oppleve flere gisselsaker, eller risikere livet til allierte lands statsborgere.

Utlendinger har sjelden vært et mål for kidnappinger i Afghanistan tidligere, men dette forandret seg etter at en tyrkisk ingeniør for fire år siden ble bortført av Taliban i Sør-Afghanistan, skriver BBC onsdag.

De siste årene har kidnappinger av utlendinger blitt mer vanlig, og spesielt de siste månedene har denne praksisen økt. Flere utenlandske hjelpearbeidere og journalister er kidnappet, i tillegg til afghanere som jobber i utenlandske organisasjoner.

En leder i Taliban sier at det å bortføre utlendinger for så å bytte dem med Taliban-fanger, har vært en «meget vellykket politikk», ifølge BBC.

Afghanske tjenestemenn erkjenner at Taliban bruker kidnappingene som et middel for å presse den vestligstøttede regjeringen til president Hamid Karzai.

Flere krav Kidnapperne krever vanligvis tilbaketrekking av utenlandske styrker, løslatelse av Taliban-fanger eller løsepenger for å slippe gislene fri.

Afghanske myndigheter har også vært under et enormt press fra utenlandske regjeringer for å sikre en sikker løslatelse av gisler som tilhører deres land.

En av de mest omtalte kidnappingene var bortføringen av den italienske journalisten Daniele Mastrogiacomo i mars. Italienske myndigheter skal ha lagt stort press på Karzai, og de skal ha truet med å trekke tilbake 2.000 italienske soldater fra Afghanistan, ifølge BBC.

Mastrogiacomo ble løslatt i bytte mot fem Taliban-fanger, inkludert Mullah Dadullah, broren til en av Talibans ledere, som ble drept kort tid etter.

Byttehandelen ble kraftig kritisert av Washington og afghanske grupper, som mente den kunne øke risikoen for nye kidnappinger.

— Den største feilen myndighetene gjorde var å gå med på å løslate fangene i bytte mot italieneren. Det må de betale for nå, sier en regjeringskilde ifølge AFP.

Siden mars er 45 personer, både utlendinger og afghanere, blitt tatt til fange av opprørere, ifølge AFP.

Ønsker regler FNs generalsekretær Ban Ki-moon har bedt medlemsstatene om å lage et utkast til regler for hvordan man skal håndtere gisselsituasjoner. Observatører mener at å inngå avtaler for å sikre løslatelser bare hjelper Taliban.

Det afghanske innenriksdepartementet tror antallet kidnappinger kunne gått ned dersom potensielle mål søker råd hos myndighetene før de drar til Afghanistan, og hvis de samarbeider med det lokale politiet om sikkerhetstiltak.

Tjenestemenn legger mye av skylden for kidnappingene på ofrene selv, som de mener opptrer altfor uforsiktig.

— Ta sørkoreanerne for eksempel. De leide en buss for å reise fra Kabul til Kandahar uten å søke råd fra myndighetene. Man kan ikke reise den ruten uten en kolonne med sikkerhetspersonell. Vi vet at sikkerhetstrusselen der er høy, og at opprørere har slått rot i enkelte områder langs veien, sier talsmann for innenriksdepartementet Zamarai Bashari ifølge BBC.

— Derfor skyldes kidnappingene delvis usikkerheten, men hovedsakelig uforsiktige utlendinger, som blir sett på som lette, men viktige mål, sier Bashari.