Meldingen om gisseltaking i et kontorbygg i Tottenham Court Road, midt i London, kom ved 13-tiden norsk tid, ifølge TV2.

En mann i 50-årene, som har blitt identifisert som Michael Green, skal ha dukket opp i lokalene til en kjøreskole, og hevdet at han hadde en bombe. Mannen skal ha tatt fire gisler.

Han skal ha tatt flere gisler i flere timer.

Vel tre timer senere kom meldingen fra politiet om at en mann skal ha blitt arrestert og ført ut av bygningen, melder Sky News.

Rundt 1000 mennesker er blitt evakuert fra nærliggende bygninger, melder engelske medier.

Gikk amok

— Vi befant oss inne på kontoret da han kom inn. Jeg kjente ham igjen fordi vi har hatt ham som kunde tidligere. Han hadde festet på seg noen gassflasker og truet med å sprenge hele kontoret, sier Abby Baafi til The Huffington Post. Hun stod ansikt til ansikt med gisseltakeren.

Mannen har oppført seg utagerende med å kaste en kontorutstyr, datamaskiner og møbler ut av vinduet i femte etasje, melder NRK.

Bakgrunnen skal være at en mann ble sint fordi han ble nektet et førerkort for lastebiler, melder NRK. Dette førte til at han gikk amok og kastet ut datamaskiner og kontorutstyr ut av et vindu.

Gisselforhandler

Bevæpnet politi er på stedet. Klokken 14.30 bekreftet politiet at en gisselforhandler var på plass ved bygningen.

— Som gisselforhandler er det viktig at man får så mye informasjon som mulig før man tar kontakt. Hvor mange gisler er tatt, hva slags bygning er dette, også videre. Politiets viktigste oppgave her er å redde liv, sier James Alvarez, gisserforhandler i NYPD til Sky News.

Tusen evakuert

Minst tusen personer skal ha blitt evakuert fra bygninger i området, ifølge The Daily Mail.

Tottenham Court Road, som ligger i ett av Londons travleste shoppingområder, har blitt evakuert og metrostasjonen på Goodge Street Tube station har blitt stengt, ifølge BBC.

Lokalene til The Huffington Post er blant dem som er evakuert. Ved 15-tiden hadde skarpskyttere tatt oppstilling på hustakene i området.

Klokken 15.29 melder VG Nett at politet skal ha opprettet kontakt med mannen via telefon. Han skal ikke ha kommet med noen konkrete krav.

Politiet tror ikke det er en terroraksjon.

– Han ropte at han ikke har mer å leve for, sier et øyenvitne til The Daily Mirror.

KJØRESKOLE: En mann skal ha tatt fire personer som gisler på en kjøreskole i London. Væpnet politi har ankommet stedet.
SCANPIX