Sør-Koreas utenriksdepartementet bekrefter frigivelsen.

De to kvinnene ble ifølge øyenvitner overlevert representanter for Røde Halvmåne mandag ettermiddag. Kvinnene kom i en bil som ble kjørt av en lokal klanleder. Han skal ha vært sentral i forhandlingene for å få gislene fri.

Øyenvitner sier til flere nyhetsbyråer og til BBC at de så kvinnene komme ut av den ene bilen for deretter å sette seg inn i en bil merket med emblemene til Røde Halvmåne, som er den muslimske søsterorganisasjon til Røde Kors. Overleveringen skjedde nær byen Ghazni.

Overveldet

– Vi så at de satte seg inn i en bil fra Røde Halvmåne. De var i stand til å gå og så ut til å være i forholdsvis god form, men de var overveldet av sterke følelser og de gråt, sa ett av øyenvitnene til nyhetsbyrået Reuter.

Kvinnene sa ikke noe til mediefolk som hadde samlet seg på overleveringsstedet åtte kilometer sørøst for byen Ghazni. De var iført knelange afghanske bluser, kakifargede bukser og sjal over hodene.

Ifølge en talsmann for Taliban ble beslutningen om å sette kvinnene fri tatt av Talibans øverste råd med lederen mulla Omar i spissen. Hensikten var å vise godvilje mot Sør-Koreas folk og de sørkoreanske forhandlerne, framholdt talsmannen.

Kidnappet

Kvinnene tilhørte en gruppe på 23 kristne hjelpearbeidere fra Sør-Korea som ble kidnappet for om lag tre uker siden. Av denne gruppen er to nå døde og to frigitt, mens 19 fortsatt sitter i fangenskap hos den afghanske geriljaen.

Taliban har krevd at 23 talibansoldater skal løslates fra afghanske fengsler, et krav myndighetene i Afghanistan har nektet å etterkomme. Få dager etter bortføringen ble to av gislene skutt og drept.

Etter intense forhandlinger mellom sørkoreanske utsendinger og Taliban, ble to av de kvinnelige gislene satt fri. Begge kvinnene skal være syke og i dårlig form. Taliban truer fortsatt med å drepe flere av gislene dersom ikke kravet deres blir oppfylt.

FRIGITT: De to kvinnelige gislene blir tatt imot av hjelpearbeidere etter løslatelsen.
STRINGER/AFGHANISTAN
HOLDES FANGET: Bildet viser 19 av de 23 sørkoreanerne som i juli ble bortført av Taliban. To menn er funnet drept. Nå hevder Taliban at to kvinner er løslatt.
REUTERS
BEGRAVELSE: Shim Sung-min blir begravet hjemme i Sør-Korea. Han ble drept av kidnapperne fra Taliban.
POOL