I et lukket møte i Sikkerhetsrådet ba USA og Storbritannia de andre 13 landene være klar for en avstemming over en ny FN-resolusjon om Irak innen senest tirsdag.

— Det blir ingen avstemning mandag, men senest tirsdag må Sikkerhetsrådets medlemmer ha bestemt seg, sa USAs FN-ambassadør John Negroponte på en pressekonferanse etter møtet.

Sammen med Spania har Storbritannia og USA foreslått å gi Irak en aller siste frist til 17. mars med å foreta en fullstendig og betingelsesløs avvæpning.

Tyskland og Frankrike avviste umiddelbart forslaget. Tysklands utenriksminister Joschka Fischer er overbevist om at et slikt resolusjonsforslag ikke vil oppnå flertall i Sikkerhetsrådet.

Frankrike, som er et av rådets fem faste medlemmer, støtter ikke en ny resolusjon, men selv om utenriksminister Dominique de Villepin var nær å nær å si at de vil bruke sitt veto til å stoppe en eventuell resolusjon, unnlot han å gi et konkret uttrykk for det.

— Vi har sagt at vi vil ta fullt ansvar, at vi ikke vil akseptere noen resolusjon som leder til krig. Jeg tror det er svar på spørsmålet, sa de Villepin til pressen etter møtet i FNs sikkerhetsråd.

— Vi vil ikke akseptere noen form for ultimatum.

Også Russlands utenriksminister, Igor Ivanov, ber om mer tid til inspeksjoner. Også russerne og Kina kan velge å legge ned veto mot en ny resolusjon.