Hvem som kjøpte vinnerkupongen i Doncaster-området nord i England, forblir dermed et stort mysterium.

En eller annen gang i sommer krysset vedkommende av for tallene 3, 12, 17, 36, 44 og 49, som gikk inn under trekningen 6. juli. Da fristen på 180 dager for å gjøre krav på kjempegevinsten gikk ut klokken 17.30 lokal tid mandag, hadde ingen gitt lyd fra seg.

Det britiske Nasjonallotteriet har i månedsvis etterlyst vinneren, men uten hell. Nå er kupongen som kunne ha forandret livet til den heldige, ingenting annet enn en verdiløs papirlapp som de færreste ønsker å finne.

– Jeg kan beklagelig nok bekrefte at kupongeieren ikke hadde meldt seg for å gjøre krav på gevinsten da fristen utløp, og så trist det enn er, har vedkommende dermed gått glipp av denne betydelige pengesummen, konstaterer en talsmann for lotteriet.

– For å unngå at denne situasjonen oppstår på nytt, vil vi innstendig oppfordre alle som spiller på nasjonallotteriet til å sjekke kupongene sine regelmessig, sier talsmannen.

Det britiske nasjonallotteriet anbefaler flest mulig å spille via Internett eller mobiltelefon, noe som sikrer at vinnerne får beskjed når de vinner.