Den voldsomme kjedekollisjonen startet som følge av tett tåke på motorveien mellom hoved-staden Abu Dhabi og Dubai i De forente arabiske emirater tirsdag morgen, skriver VGnett.

Flammehav

Flere hundre biler var innblandet i kjedekollisjonen som tok livet av seks og skadet rundt 350. Tett trafikk gjorde at kollisjonen i løpet av få minutter utviklet seg til å trolig bli den verste kollisjonen i landets historie.

Utbrente biler, skadede personer og et fullstendig kaos hersket på motorveien etter kollisjonene. 25 biler tok fyr.

Kjørte for fort

— Det lå skadede personer i veibanen og over alt var det brennende bilder, forteller Suresh Mohandas til gulfnews.com.

— Kollisjonen oppsto på grunn av at alle kjørte fort på tross av de dårlige værforholdene. Sjåførene holdt ikke god nok avstand til bilen foran og det resulterte i at alle kjørte inn i hverandre etter den første kollisjonen, uttalte en representant for trafikkpolitiet til gulfnews.com.

Forsøkte å stjele fra ulykkesbiler

Taher (26) fikk skader i brystet, nakken og kneet etter at han var innblandet i kollisjonen.

— Tåken var forferdelig. Du kunne knapt se ti meter foran deg. Den første kollisjonen skjedde like foran meg, men dukket nærmest opp ut av ingenting fordi sikten var så dårlig, uttalte han.

— Det var en kaotisk situasjon. Enkelte løp rundt og forsøkte å stjele fra andre biler som var involvert i ulykken. Jeg så politimenn som jaget vekk tyvene. Ulykken skjedde på grunn av at folk brukte varselblinkerne og stadig skiftet fil uten å tenke på andre, uttalte tyskeren Matt (26).

Motorveien var stengt i flere timer og 27 fly kunne ikke landet på flyplassen i Abu Dhabi på grunn av den tykke tåken

FLAMMEHAV: Dei brennende vrakene av mange biler strødd utover motorveien fra Abu Dhabi til Dubai.
Reuters