• Siste: Qantas opplyser torsdag morgen at de setter alle sine seks fly av typen Airbus A380 på bakken inntil man har funnet ut årsaken til dagens nødlanding, opplyser administrerende direktør Alan Joyce. Alle de 459 passasjerene og mannskapet på 26 kom uskadet fra nødlandingen i Singapore.

Det er flyselskapet Qantas som eier flyet, og ifølge Qantas er årsaken til nødlandingen skal være at den ene motoren sluttet å fungere rundt 15 minutter etter avgang. Flyet var på vei til Sydney da problemene oppsto.

Hørte eksplosjon Passasjerer og vitner opplyser imidlertid til nyhetsbyrået Associated Press at de hørte en eksplosjon i luften, og øyenvitner på bakken skal også ha observert metallbiter som falt i bakken.

På den indonesiske øyen Batam har beboere opplyst at de også hørte et smell og at vrakdeler traff flere hus og et kjøpesenter. Qantas er imidlertid svært tilbakeholdne med informasjon.

Ifølge BBC kom det røyk fra motoren da flyet landet og ble møtt av brannmannskaper.

Forvirring Tidligere torsdag skal Qantas selv ha hevdet overfor den amerikanske TV-stasjonen CNBC at flyet hadde styrtet.

Meldingene om flystyrten ble senere avvist av både Qantas og indonesiske myndigheter. Motorproblemer kort etter avgang fra Singapore gjorde det imidlertid nødvendig å returnere til utgangspunktet, skriver NTB.

— Dette er trolig den mest alvorlige hendelsen med A380, sier flyekspert Tom Ballantyne ifølge AP.

Airbus A380 er verdens største passasjerfly, og den største utgaven har plass til 853 passasjerer. A380 foretok sin første kommersielle flyvning i 2007.

Foreløpig er det flyselskapene Singapore Airlines, Emirates, Qantas, Air France og Lufthansa som har tatt i bruk gigantflyet.