– Det er deilig å være gift, sa Alexandra (42) da hun kom ut av Øster Egede Kirke på Sør-Sjælland med sin nye ektemann fotograf Martin Jørgensen (29).

De ble hilst med hurrarop og lykkønskninger, og stilte villig opp for de mange journalistene og fotografene som hadde møtt fram.

Alexandra ankom kirken med sine to sønner, prinsene Nikolai og Felix. Da paret kom ut etter vielsen, leide de hver sin gutt.

Bortsett fra de to prinsene, er ingen av gjestene fra kongehuset. Det har gått rykter om at prins Joakim kom til å delta i bryllupet, men han dukket ikke opp. Flere av deres felles venner var imidlertid blant de om lag 90 gjestene.

Alexandra var ikledd en champagnefarget brudekjole med langt slør, mens prinsene matchet sin mor i lyse bukser, hvite skjorter og nougatfargede jakker, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Straks etter bryllupet ble Alexandras CV med bilde og monogram fjernet fra kongehusets hjemmeside. Etter å ha vært medlem av det danske kongehuset i knapt tolv år, må hun nå nøye seg med navnet Alexandra Christina, grevinne av Frederiksborg. Hun beholder imidlertid sin apanasje på 1,9 millioner danske kroner i året.

Keld Navntoft
Keld Navntoft
Keld Navntoft