Etter flere ukers hemmeligholdelse fant bryllupet endelig sted på det historiske godset Astor Courts, rundt 160 kilometer nord for New York City.

Chelsea, som er Clinton-parets eneste barn, sa ja til sin bankmann-kjæreste under en utendørsseremoni som ifølge New York Times ble forrettet av en metodistprest og en jødisk rabbiner på den varme sommerettermiddagen.

«I dag har vi med stor stolthet og overveldende følelser vært vitner til at Chelsea og Marc ble viet i en nydelig seremoni på Astor Courts, omgitt av familie og nære venner» skrev Bill og Hillary Clinton i en erklæring de sendte ut etter vielsen.

«Vi kunne ikke ha bedt om en mer perfekt dag for å feire begynnelsen av deres liv sammen, og vi er så glade for å ønske Marc velkommen til familien,» skrev de videre.

Bak lukkede dører

Alle detaljer rundt bryllupet var voktet som statshemmeligheter. Vielsen fant sted uten at offentligheten fikk være til stede, og pressen ble holdt langt unna. Det var innført flyforbudet over godset for å holde paparazzi-fotografene borte.

Men på bilder som ble sendt ut etter seremonien, var Chelsea kledd i en stroppløs hvit kjole, mens Marc hadde en enkel svart smoking. I et annet bilde hadde Marc på se et jødisk bønnesjal og en kalott.

– Det er en skam at det ikke sendes på TV. Det skulle vært direktesendt slik som prinsesse Dianas bryllup, sa Anne McConnell, som hadde sikret seg en strategisk plass på en benk foran hotellet der gjestene bodde.

Kø av limousiner

I timene før bryllupet kom en endeløs kø av limousiner og minibusser med sotede vinduer til Astor Courts med hundrevis av celebre gjester til det eksklusive selskapet fra Beekman Arms Inn der de fleste var innlosjert.

Samtidig var det en karnevalsatmosfære i den ellers så fredelige lille byen. Skarer av nysgjerrige og journalister, strengt bevoktet av store politistyrker, fulgte med i byens viktigste gatekryss for å få øye på de innbudte kjendisene.

Mellom 450 og 500 personer var invitert til feiringen som ryktene sier vil koste opp til 30 millioner dollar og som er det nærmeste republikken USA kommer et kongelig bryllup.

Stjerner

Chelseas foreldre, utenriksminister Hillary og tidligere president Bill, kom til byen kvelden før. Blant gjestene som ryktes å ha vært til stede, er talkshow-dronningen Oprah Winfrey og Hollywood-regissøren Steven Spielberg

De eneste som faktisk er observert i byen, er tidligere utenriksminister Madeleine Albright, skuespillerparet Ted Danson og Mary Steenburgen, som er gamle venner av Clinton-paret, og motedesigneren Vera Wang, som ifølge ryktene laget Chelseas brudekjole.

President Barack Obama har avslørt at han ikke har fått noen invitasjon, og spøkefullt forklart at antallet sikkerhetsvakter ville blitt i overkant høyt hvis han hadde deltatt på festen.

Bilde: sy1e7808

Hundrevis av celebre gjester var innbudt til bryllupet til Chelsea Clinton og Marc Mezvinsky lørdag kveld. Her ankommer to av dem. Foto: REUTERS / Jessica Rinaldi / SCANPIX

Bilde: sy1e7bfb

Chelsea Clintons og Marc Mezvinskys bryllupsfoto. Bildet ble sendt ut etter vielsen siden pressen ikke hadde adgang til den strengt bevoktede seremonien. Foto: REUTERS/SCANPIX