Advokaten Abdu Jtili forteller at anmodningen om skilsmisse ble sendt av jentens mor etter at en bryllupskontrakt ble undertegnet av faren og den 58 år gamle mannen i august.

– Dommeren har avvist saken fordi moren ikke har rett til å be om skilsmisse på vegne av datteren. Han fastslo at jenta selv må be om skilsmisse når hun når puberteten, opplyser Jtili til nyhetsbyrået AFP.

Han legger til at jenta selv ennå ikke vet at hun er blitt giftet bort.

Faren var i retten da dommeren kom med sin avgjørelse mandag, og fastholdt at han ønsker at ekteskapet skal forbli gjeldende.

Saken ble ført i Qasim-provinsen som ligger like nord for hovedstaden Riyadh.

Bor med moren jentens foreldre er skilt og slektninger som ønsker å være anonyme forteller at hun fortsatt bor sammen moren.

I henhold til bryllupskontrakten skal hun ikke flytte sammen med mannen før hun fyller 18 år.

jentens far, som angivelig skal ha hatt økonomiske problemer, gikk med på å gifte bort datteren mot en medgift på drøye 50.000 kroner.

På den arabiske halvøy er det ikke uvanlig at unge jenter blir lovet bort til eldre menn av foreldrene sine. I april ble en åtte år gammel jente i Jemen innvilget skilsmisse etter at den arbeidsledige faren hennes hadde tvunget henne til å gifte seg med en 28 år gammel mann.

Omstridt praksis Praksisen er imidlertid omstridt fordi man praktiserer forskjellige tolkninger av de islamske sharialovene.

– Det hersker for tiden stor forvirring i Saudi-Arabia om hva som skal til for at en person kan kalles voksen. Rettssystemet i landet er også veldig tilbakeholdne i disse sakene, sier Clarisa Bencomo i Human Rights Watch til den britiske avisen The Guardian.

Bencomo legger til at hun har liten tro på at jenten vil få mulighet til å skille seg når hun når puberteten.

Det finnes ikke tall på hvor mange mindreårige som årlig blir giftet bort i Saudi-Arabia, men menneskerettsorganisasjoner hevder at de vet om en rekke tilfeller.

På tross av at Saudi-Arabia følger den svært bokstavtro og konservative Wahhabi-retningen innen sunniislam, har landets religiøse overhode, sjeik Abd al-Aziz al-Sheikh, tidligere gått hardt ut mot giftermål der barn er involvert.