Gaddafi sier han har trukket seg tilbake fra sitt hovedkvarter Bab al-Azizya, og at det var tale om en taktisk tilbaketrekning etter at komplekset var jevnet med jorda av 64 NATO-angrep.

Radiosendingen ble videresendt av TV-kanalen Al-Orouba i samarbeid med Al Rai-TV natt til onsdag.

I den samme sendingen truer talsmannen til Gaddafi, Moussa Ibrahim, i en telefonsamtale med å gjøre Libya til vulkaner, lava og ild under føttene på de invaderende fiendene.

Han gjør det klart at Gaddafi kan motstå opprørerne i måneder eller år, og at opprørernes ledere ikke ville få fred om de flyttet til Tripoli fra Benghazi.

Han hevdet at regjeringen fortsatt kontrollerer 80 prosent av Tripoli, og at 6.500 frivillige de siste seks timene hadde tatt seg til Tripoli og deretter spredt seg utover i byen for å kjempe for Gaddafi.

Han hevdet også at Gaddafis styrker hadde tatt til fange fire høytstående personer fra Qatar og en fra De forente arabiske emirater.

Etter at opprørerne inntok Bab al-Aziziyah, har det vært et mysterium hvor Gaddafi var blitt av. Verken han, sønnen Saif eller andre av hans nærmeste rådgivere ble funnet i komplekset.

400 drept

Over 400 mennesker er drept og 2.000 såret i løpet av den tre dager lange opprørsoffensiven mot Tripoli, opplyser opprørsrådet.

Mustafa Abdul Jalil, som er leder for Det nasjonale overgangsrådet TNC, sa til TV-kanalen France-24 onsdag at rundt 600 Gaddafi-lojale soldater er tatt til fange, men at kampen ikke er over før Muammar Gaddafi er tatt.

Jalil spesifiserte ikke om tallet på drepte og sårede inkluderer både opprørere og regjeringssoldater.

Jalil mener at Gaddafi ikke var modig nok til å bli og kjempe, og at han har rømt fra Tripoli.

— Jeg håper han blir tatt i live og stilt for retten så verden får vite om hans forbrytelser, sa han.

Harde kamper

Det var tirsdag harde kamper om byen Sabha i ørkenen sør i Libya.

Sabha er en by som har vært nært alliert med Muammar Gaddafi, der ryktene sier at den libyske lederen kan søke tilflukt etter hans hovedkvarter Bab al-Aziziyahs fall.Ifølge en talsmann for opprørerne, oberst Ahmed Bani, kan Sabha bli Gaddafis siste skanse dersom han klarer å komme seg dit.

Bani sier at Gaddafi beskyttes av utlendinger som han har hentet til Libya fra naboland og gjort til libyske statsborgere.

Bani sier også at det foregår forhandlinger mellom opprørerne og stammeledere i Sirte, Gaddafis hjemby på middelhavskysten. Håpet er at byen overgir seg uten kamp.

Scud-raketter

Libyske regjeringsstyrker i Sirte skjøt flere scudraketter mot Misrata tirsdag kveld, sier en opprørskilde.

Ifølge mediesenteret til opprørerne i Misrata var det flere høye eksplosjoner etter at rakettene ble avfyrt fra Sirte, Muammar Gaddafis hjemby som fortsatt er under regjeringsstyrkenes kontroll.

Gaddafi-lojale styrker har også avfyrt flere titall gradraketter mot Tripoli, melder TV-kanalen Al Arabiya.

sy7bcd85.jpg
REUTERS