Innen han får sin straff, ti års fengsel eller livstid, skal han gjennomgå en stor rettspsykiatrisk undersøkelse.

Påtalemakten la mandag ned påstand om livsvarig fengsel for Mijailo Mijailovic.

Statsadvokat Agneta Blidberg avsluttet sin prosedyre i Tingsrätten med å si at 25 år gamle Mijailovic drepte utenriksminister Lindh med overlegg.

Det var ventet at Mijailovics forsvarere vill be om at tiltalte blir underkastet en psykiatrisk undersøkelse.

Taxisjåføren som kjørte Mijailovic etter knivstikkingen av utenriksminister Lindh, sa i retten mandag at passasjeren virket litt sliten, men ikke stresset i det hele tatt.

— Han var litt trøtt og litt blyg, men ikke stresset i det hele tatt, sa sjåføren da rettssaken åpnet for de siste forklaringene og prosedyrene mandag morgen.

— Vi småpratet litt på hele turen. Ettersom jeg var litt usikker på om jeg ville få betalt, forsøkte jeg å bygge opp et tillitsforhold, sa taxisjåføren.

Fra bilen sin kunne han se politibilene i nærheten, men det var før han fikk kjennskap til at utenriksminister Lindh var blitt knivstukket.

Da taxisjåføren fikk høre at noe var skjedd med utenriksminister Lindh, virket det som om Mijailovic ikke ønsket å snakke om det.

— Det virket som om det bekymret han, sa sjåføren.

Mijailovic bekreftet i retten at han ble kjørt hjem av taxisjåføren, men ville ikke svare på andre spørsmål om kjøreturen 10. september i fjor.

<b>DRAPSTILTALT:</b> Mijailo Mijailovic
FOTO: SCANPIX