– De ble plukket opp fra livbåten av et passerende skip i 21-tida søndag kveld, rett øst for øya Kangean, opplyser lederen for redningstjenesten på øya Bali, Ketut Parwa.

En av de overlevende døde kort tid etter at han ble reddet om bord i lasteskip, som er på vei mot Makassar på Sulawesi.

Redningsflåten med de 15 ble funnet hele 400 kilometer fra stedet der ferja «Senopati Nusantara» sank med over 600 personer om bord.

Overlevende har fortalt at det brøt ut panikk da flere hundre passasjerer forsøkte å få på seg redningsvester i minuttene før ferja sank.

For alle vinder

En rekke skip, fly og helikoptre har deltatt i letingen etter overlevende, som ble spredt for alle vinder som følge av kraftig vind og høye bølger i området.

Før helga ble flere overlevende funnet klamrende til en oljerigg i Javasjøen, blant dem en sju år gammel gutt og kapteinen på ferja.

Til tross for enkelte solskinnshistorier, svinner likevel håpet om å finne flere overlevende for hver dag som går.

En talsmann for redningstjenesten i Surabaya på Øst-Java opplyser at 244 mennesker til nå er reddet etter ferjekatastrofen, mens elleve er bekreftet omkommet. Nærmere 400 er fortsatt savnet.

Leter etter fly

Samtidig med at letingen etter overlevende etter ferjekatastrofen fortsetter, fortsetter også letingen etter passasjerflyet som forsvant utenfor kysten av Sulawesi for en uke siden.

Fortsatt er det ikke sett spor etter Boeing 737-400 fra det indonesiske lavprisselskapet Adam Air, som hadde 102 mennesker om bord.

Indonesias president Susilo Bambang Yudhoyono har varslet gransking av begge de to ulykkene, samt en generell gransking av sikkerheten innen landets transportsektor.

STRINGER/INDONESIA