Gravemaskiner og bulldosere var i gang med å rydde området da redningsmannskapet plutselig så en vinkende hånd i ruinene, melder nyhetsbyråetAssociated Press.

Redningsmannskap skal deretter ha brukt håndsag og drill for å befri en begravd kvinne. De skal deretter ha bedt om oksygen til kvinnen.

Kvinnens navn skal være Reshma og hun skal ha blitt begravd i bygningens kjeller, ifølgeBBC.

— Hun var begravd i et hull mellom en bjelke og en søyle. Hun har antageligvis fått i seg vann da vi sprøytet vann inn i bygningen som en del av redningsarbeidet, sier Ahmed Ali, sjefen for brannvesenet i Bangladesh.

«Redd meg, redd meg»

– Mens vi fjernet bygningsmassene, ropte vi om noen var i live. Så hørte vi at hun sa «redd meg, redd meg», og etter det har vi snakket med henne, sier en av redningsmannskapene til TV-stasjonen Somoy, .

Etter at kvinnen var funnet skal redningsmannskapene ha samlet seg på byggeplassen og feiret det første glimtet av håp på 17 dager.

Bygningen raste sammen 24. april, og kvinnen hadde tilbrakt over to uker i ruinene da hun ble funnet av redningsmannskapene fredag.

Over 1000 døde

Flere tusen tekstilarbeidere hadde sin arbeidsplass i huset, og over 3.000 var på jobb da bygningen raste sammen i slutten av april. Fredag passerte antallet døde 1.000.

En foreløpig rapport sier at kollapsen kan ha vært forårsaket av vibrasjoner fra fire kraftige generatorer som var plassert i bygningens øverste etasje

Redningsmannskaper har det siste døgnet trukket ut hundrevis av døde personer ut fra ruinene av den ni etasjer høye bygningen. Mange av dem ble funnet i en trappeoppgang, der de hadde søkt tilflukt da bygningen kollapset.

17 dager: Kvinnen ble funnet i live i ruinene
SCANPIX