Ifølge det danske nettstedet BornholmDirekte hadde sjøfolkene drukket seg fra sans og samling.

— De tre truet det resterende mannskapet om bord. De på sin side forsøkte å snakke de tre fulle sjøfolkene til fornuft, uten å lykkes. I stedet brøt det ut slagsmål, sier direktør John Andersen i rederiet Cargoferry til NTB.

De tre sjøfolkene, en matros, en maskinist og en mekaniker, skal ha slått kraftig fra seg, slik at en av de 12 øvrige polske sjømennene om bord fikk slått ut en tann. Etter dette gjemte maskinisten seg i maskinrommet, hvor han slo av hovedmotoren.

— Da besluttet kapteinen å sette i land de tre, og etter samtale med politiet i Danmark og rederiet, gikk han mot Rønne i Danmark, opplyser Andersen.

Politiet kom om bord ved hjelp av en losbåt og pågrep de tre. Bråkmakerne satt mandag kveld i fyllearresten på politistasjonen i Rønne.

Bråket startet i 18-tiden mandag kveld da skipet lå nord av Bornholm, og først ved 20-tiden ble de tre satt i land. De tre hadde frivakt og hadde ifølge Cargoferry konsumert store mengder alkohol før slagsmålet startet.

Rederiet opplyser at de tre sjøfolkene vil bli sendt tilbake til Polen tirsdag. De vil bli oppsagt av selskapet. Tirsdag står tre nye sjøfolk klare til å ta over arbeidet deres om bord.

"M/V Nor Hav" er et lasteskip på 4.469 dødvekttonn som eies av det norske rederiet Cargoferry. Skipet seiler mellom Kiel og Riga.

(NTB)