Storbritannias to viktigste flyplasser, Heathrow og Gatwick, ble torsdag satt i full terrorberedskap. Totalt er nå tre personer arrestert med hjemmel i den nye antiterrorlovgivningen.

Ifølge den britiske innenriksministeren David Blunkett ble en mann med en håndgranat pågrepet på Gatwick-flyplassen torsdag kveld. Den arresterte er en 37 år gammel mann fra Venezuela, som var passasjer på et fly fra Colombia.

Alarm

Deler av den nordlige terminalen på Gatwick flyplass ble torsdag evakuert og stengt for all trafikk, mens to personer ble arrestert like ved Heathrow utenfor London. Nå er flyplassen åpnet igjen.

— Vi har å gjøre med et sikkerhetsalarm. Deler av den nordlige terminalen er stengt, sa en talsmann for politiet torsdag.

Ifølge en talskvinne for flyplassen, ble flytrafikken stanset like etter klokken 15 norsk tid.

— Vi har et par fly som nettopp har landet. Passasjerene blir holdt om bord, sa en talsmann for flyselskapet British Airways torsdag.

To arrestert

Også på Heathrow fortsatte terrorberedskapen torsdag. Like utenfor flyplassen ble to menn arrestert under det politiet kaller en "sikkerhetsforanstaltning under antiterrorlovgivningen".

Mennene ble arrestert i Hunslow utenfor London. De to satt i en bil like ved en av innflygingstraseene.

I en redegjørelse til det britiske Underhuset torsdag sa den britiske innenriksministeren David Blunkett at Storbritannia står overfor "reelle og alvorlige" trusler om terrorisme fra al-Qaida. I tre dager har britiske myndigheter holdt høyeste terrorberedskap.

Blunkett avviste imidlertid krav fra opposisjonen om å frigi detaljer om hva truslene består i. Den britiske regjeringen mener det ikke vil være riktig å gi "løpende kommentarer" om tiltakene som blant annet er satt i verk på Heathrow flyplass.

(NTB)