Det sier gruppens leder Sirajuddin Haqqani i et telefonintervju fra et hemmelig sted.

Sirajuddin sier gruppen har avvist tidligere henvendelser fra den afghanske presidenten Hamid Karzai og fra USA om å delta i fredssamtaler fordi det bare har vært «forsøk på å så splid» mellom de militante gruppene i landet. USA har motsatt seg å forhandle med Taliban.

Alle forsøk på å sette gruppene opp mot hverandre kommer til å mislykkes, sier Sirajuddin i intervjuet.

— Haqqani og Taliban holder sammen, understreker han.

Dusør

USA regner Sirajuddin Haqqani som en av sine farligste fiender i Afghanistan og har utlovet en dusør på 5 millioner dollar til den som bidrar til å få ham tatt.

Myndighetene i Washington har også gjentatte ganger presset Pakistan til å jakte på Haqqani-nettverket, som antas å ha sitt hovedkvarter i de lovløse, klanstyrte områdene i Nord-Waziristan, på grensen til Afghanistan.

Men det avviser Sirajuddin, som hevder gruppen har base i Afghanistan.

— Det er lenge side vi gjemte oss i fjellene langs grensen mellom Pakistan og Afghanistan. Nå føler vi oss mye sikrere i Afghanistan, der det afghanske folk, framstående militære og politiet støtter oss, sier han.

Store angrep

Haqqani-nettverket anklages for å stå bak noen av de verste angrepene i Afghanistan den siste tiden, blant annet angrepet mot NATO og USA i Kabul tidligere denne uken.

Også en kraftig bilbombe mot en NATO-post i provinsen Wardak forrige helg antas å være Haqqanis verk.