• Jeg synes det er umulig å beskrive hva jeg følte da min far ringte. Jeg ble så utrolig glad

Det sier Anitra Irrera (30). Fra søndag kveld til tirsdag ettermiddag forsøkte bergensjenten forgjeves å få kontakt med sin far, Joseph Irrera som bor og arbeider i sentrum i New Orleans.

I femtiden tirsdag ettermiddag ringte han endelig og fortalte at han og samboeren Janice var i live. — Jeg har aldri hørt min far så nedtrykt. Han kan ha mistet alt. Orkanen kan ha feid vekk både levebrød og hjemmet hans, sier datteren

Joseph Irrera (55) jobber og ånder for musikkmiljøet i New Orleans. Sammen med samboeren driver han den lokale musikkavisen, Offbeat.

Da Anitra og faren snakket med hverandre søndag, satt faren og samboeren i bilen. - De var ikke kommet ut av byen og visste ikke hvor de skulle dra. Det var trafikkork overalt og de var redde for å bli sittende helt fast.

Etter denne samtalen var det i to døgn umulig for Anitra å få kontakt med faren. - Jeg ringte og ringte uten å få svar verken i huset hans eller på mobilen.

— Var du redd din far var tatt av vannmassene?

— Ja, jeg fryktet det verste. Men alle vennene mine sa det sikkert var gått bra. Magefølelsen fortalte meg også det. Men det var fryktelig å leve i det uvisse. Jeg sov ikke på to netter. Og sovnet jeg, drømte jeg om flom.

— Jeg vet at far og samboeren fysisk er uskadet og at de nå holder til hos Janices søster i Baton Rouge, en times kjøring nordvest for New Orleans. Der har mange i familien søkt tilflukt.

Anitra, som regner seg som halvt newyorker og halvt bergenser, har selv bodd sammen med faren i New Orleans i to år etter videregående skole. Derfor kjenner hun byen svært godt og er fortvilet over de voldsomme ødeleggelsene orkanen har forårsaket.

Det er ett år siden Anitra sist var i New Orleans. - Selvsagt skulle jeg gjerne vært sammen med min far nå. Men det er ingen vits å reise dit når hele området er et katastrofeområde. Men i høstferien i oktober, håper jeg å ta en tur over for å besøke ham, sier hun.

ET MARERITT: Anitra Irrera (30) opplevde et to døgns sammenhengende mareritt da hun mistet telefonkontakten med faren.