Joe Wurzelbacher ble allment kjent som «rørleggeren Joe» etter at McCain gjorde ham til en hovedperson i den tredje og siste debatten mellom presidentkandidatene. Tidligere har han sagt at han ikke vil si hvilken kandidat han støtter, men tirsdag tok han bladet fra munnen.

— Mitt valg er McCain. Jeg har planer om å stemme på en ekte amerikaner, sa Wurzelbacher under et valgmøte i Dayton i delstaten Ohio.

Joe Wurzelbacher, som det senere ble avslørt at ikke er rørlegger likevel, kom i samtale med Demokratenes presidentkandidat Barack Obama da sistnevnte besøkte Ohio i begynnelsen av oktober, og han utfordret da Obama på hans skattepolitikk.

Siden den gang er han blitt selve kroppsliggjøringen av både den vanlige arbeideren og den ambisiøse entreprenøren i McCains valgretorikk.

Til nyhetskanalen CNN forklarer Wurzelbacher sitt valg med at han frykter at Obama skal gjøre USA til et sosialistisk land. Det spekuleres nå på om Wurzelbacher vil opptre sammen med McCain før valget.

BLE VALGKAMPSTOFF: Joe Wurzelbacher traff Barack Obama under sistnevntes besøk i Ohio i begynnelsen av oktober, og ble senere gjort til en hovedperson i valgkampen av John McCain.
REUTERS/SCANPIX