Redningsmannskapene har foreløpig ikke kunnet begynne arbeidet med å rydde bort ruinene av de sammenraste bygningene. Man har imidlertid revet flere garasjer og bygget en rampe som kan benyttes av kraner og andre nødvendige maskiner.

De første delene av arkivets samling er reddet ut, opplyser redningsmannskapene. Men sjefen for arkivet, Bettina Schmidt-Czaia, sier til nyhetsbyrået DPA at hun ikke tror det er mye igjen å redde.

Sikring

I et forsøk på å sikre bygningene fylte mannskapene natt til onsdag på med betong under bygningene, men betongen må herdes først, heter det.

Det er fortsatt uklart hvor mange som er savnet. Politiet opererte onsdag morgen med to savnede, men en talskvinne for redningsinnsatsen oppga at fire mennesker fortsatt er savnet.

Av disse er to mannlige beboere i det ene nabohuset. Ytterligere to skal ha befunnet seg i en parkert bil på Severinstrasse, der byarkivet ligger, i samme øyeblikk som bygningen raste.

T-banetunnel

Årsaken til at bygningene raste sammen er fortsatt uklar, men mistanken retter seg mot byggingen av en ny tunnel for Kölns T-bane.

Byens borgermester Fritz Schramma var onsdag meget kritisk til tunnelbyggingen.

– Jeg mener det egentlig er uansvarlig, sa Schramma til den tyske kringkastingen ARD.

RUINEN: Redningsmannskaper undersøker den sammenraste bygningen i Køln.
Johannes Eisele