Mohammed Al Sayid sitter ved en haug av knuste vannpiper og alabasterpyramider. I nabobutikken ligger hele utvalget av fersk frukt strødd utover gulvet. På andre siden av gaten koster noen bort glassbiter fra fortauet. Andre holder på å rive det som er igjen av det største kjøpesenteret i sentrum av Sharm.

— Hva i all verden skal jeg gjøre, spør Al Sayid.

Stengte før det smalt

— Jeg hadde bare arbeidet i butikken i fem dager da det smalt. Mannen i nabobutikken er død. Mange er på sykehus. Alle arbeidsplassene kommer til å forsvinne. Hva skal jeg gjøre, spør han igjen.

På restauranten ved siden av er Hassan Ibrahim like fortvilet. Stoler og bord er kastet rundt, og bygningen ser ut som den står i fare for å klappe sammen.

— Se deg rundt. Hva skal jeg si? Dette er krise. Heldigvis var restauranten stengt da bomben gikk av, takk Gud. Det var bare én til stede i restauranten, han sto i annen etasje og ble ikke skadet, sier Ibrahim.

En mann kommer bort til oss med to passbilder. Om noen har sett de to unge guttene noe sted? Det er det ingen som har.

— Jeg vet ikke hvem som står bak dette, men det kan ikke være egyptere, sier Ibrahim innbitt.

I lærforretningen er ikke Aiman Abd Al Hamid Roza like pessimistisk.

— Se hva som skjedde etter angrepene i London. Det gikk noen dager, så kom turistene tilbake. Det samme vil skje her, mener han.

- Måtte vente på hjelp

Ingen av de norske turistene BT snakket med i går hadde oppsøkt åstedene for eksplosjonene. Skuelystne var det likevel nok av.

I London har politiet de siste ukene drevet nitid gransking for å finne tekniske spor som kan felle gjerningsmennene.

Men i Sharm er det ingen som hindrer nysgjerrige i å spasere rett inn på åstedet. Enkelte fant det passende å posere foran krateret i hovedveien mens kameratene fisket frem kameraene.

På Ghazala Gardens Hotel, som også ble bombet sønder og sammen, har politiet derimot sperret hele området for innsyn ved å sette opp store presenninger.

Suleiman Abd Al Rahim var like ved hotellet da bomben gikk av.

— Jeg var der omtrent fem minutter etter smellet. Jeg så en engelskmann som løp rundt uten sko - han var såret både i foten, i armen og i hodet. Det var et forferdelig syn. Det lå mange døde og sårede på bakken, men folk måtte vente på hjelp fordi ambulansene var opptatt med den første eksplosjonen, sier han.

I går kveld organiserte lokale innbyggere en protestmarsj mot terrorisme og for fred. Demonstrantene passerte det bombede hotellet og fortsatte ned langs hovedgaten Tariq Al Salam - «fredens vei».