Syklonen Yasi forårsaket store ødeleggelser i Australia. Med en vindstyrke på over 80 meter i sekundet raste Yasi onsdag inn over nordkysten av Australia.

Tusenvis av innbyggere hadde på forhånd flyktet fra kystområdene og søkt ly lenger inne i landet, skriver aftenposten.no

Også innbyggerne i den lille kystlandsbyen Cardwell nord i delstaten Queensland ble bedt om å evakuere, men rundt 100 innbyggere nektet å forlate hjemmene sine.

Minst to personer er savnet fra området Cardwell/ Innisfail, ifølge Brisbane times.

— Vi har ikke den fulle oversikt. Vi er svært bekymret for tilstanden til noen av dem som valgte å bli igjen i Cardwell, sier ordfører Bill Shannon i Cassowary Coast til The Sydney Morning Herald.

Se video fra syklonens herjinger øverst.

Ødelagte hjem

Kystlandsbyen ble truffet med full styrke av syklonen og det anslås at rundt 60 eiendommer har fått alvorlige skader, 100 har fått moderate skader og 50 mindre skader.

I tillegg til Cardwell var det byene Tully, Mission Beach, Silkwood og Innisfail som måtte ta den verste støyten fra syklonen Yasi.

— Vi blir ikke rolige før vi klarer å ta oss inn der og kan sjekke forholdene, la Shannon til.

Cardwell har ingen elektrisitet og ordføreren har bedt folk koke drikkevannet.

Ifølge politiet er både nordgående og sørgående veier inn til landsbyen stengt på grunn av flodvannet. Men ifølge ABCNews har noen av innbyggerne vendt tilbake til byen.

Leanne Leeson, som eier Cardwell Lyndoch Motor Inn, sier området nær totaltskadd.

— Takvifter, madrasser og puter om hverandre. Det er bisarr, det er en krigssone, sier hun.

Ikke rapportert om døde

Syklonen var en av de kraftigste som noensinne er målt i verden, og var på sitt kraftigste som orkanen Katrina som kostet 1.500 menneskeliv og raserte New Orleans i USA i 2005.

Til tross for ødeleggelsene er mange australiere likevel lettet over at Yasi ikke forårsaket større skader på sin ville ferd. Det er ikke rapporter om døde ennå.

— De første rapportene har fått oss til å puste lettet ut, medgir Anna Bligh.delstatsminister Anna Bligh.

Men ødeleggelsene er store. Sukkerdyrkernes organisasjon anslår at halvparten av avlingene i Queensland, Australias viktigste sukkerdistrikt, ble ødelagt av syklonen.

30 prosent av Australias sukkeravlinger høstes i områdene rundt Innisfail, Tully og Ingham.

— Det er for tidlig å fastslå hvor store tapene er, men foreløpige rapporter tyder på at 50 prosent er ødelagt, sier organisasjonens leder i Quensland, Steve Greenwood.