Det var et makabert syn som lørdag møtte politiet i Kaufman County utenfor Dallas i Texas. Døren til 63-åringens hjem var sparket inn. Overalt lå det tomhylser, skriver Aftenposten.no.

— Dette er helt uforståelig, konkluderte en anonym tjenestemann etter å ha beskrevet åstedet for avisenThe Dallas Morning News

Lørdag kveld patruljerte politiet nabolaget. De gikk fra dør til dør for å samle opplysninger om det som hadde skjedd.

Noen av naboene hadde hørt bråk kvelden i forveien, men trodde det var tordenskrall fra et forbipasserende uvær.

Fryktet for sitt eget liv

Foreløpig står etterforskerne uten spor i drapssaken. Men de frykter at dobbeltdrapet kan være del av et makabert hevntokt mot delstatens påtalemyndigheter.

I desember varslet politiet atAryan Brotherhoodmuligens planla en hevnaksjon etter at flere medlemmer hadde blitt arrestert i en storstilt aksjon mot den høyreekstreme gruppen.

Aryan Brotherhood oppsto som en gjeng i San Quentin-fengselet i California på 1960-tallet og antas å bestå av rundt 15.000 medlemmer i og utenfor amerikanske fengsler.

Medlemmene er høyreekstreme og dypt involvert i kriminell virksomhet, og de smykker seg ofte med hakekors og andre nazistiske symboler.

- Avskum

I januar ble McLellands kollega, Mark Hasse, skutt på høylys dag utenfor rettssalen i Kaufman. Ifølge NTB fungerte Hasse som aktor i saken mot Aryan Brotherhood.

En bekjent av Hasse, CNN intervjuet, fortalte at Hasse hadde virket bekymret i tiden før attentatet.

— Han fortalte meg at han forskjellige utganger fra jobben hver dag. Han fryktet for sitt eget liv, sier hun.

Men Hasse fortalte aldri hvem han var redd for.

Noen uker etter attentatet mot Hasse, ble en av sjefene for fengselsvesenet i nabostaten Colorado drept av en tidligere innsatt.

Den antatte gjerningsmannen, Evan Spencer Ebel, tilhørte en høyreekstrem gjeng da han satt fengslet. Politiet undersøkte derfor om det var en forbindelse mellom de to attentatene.

Ebel ble drept i en skuttveksling med politiet 21. mars. Etterforskerne har ikke klart å knytte ham til drapet i Kaufman.

Gjemmer meg ikke

I Hasses minnestund sverget McLelland at han skulle finne «avskummet» som hadde drept kollegaen.

— Jeg håper dere som står bak, ser på, for vi er sikre på at vi finner dere. Vi skal slepe dere opp av hullet dere gjemmer dere i og la Kaufmans borgere dømme dere hardt.

Selv om to av kollegaene ble tatt av dage på under en måned, fryktet han ikke for sin egen sikkerhet.

— Det finnes ingen hull jeg kan gjenne meg i. Det er uansett ikke min stil, sa han ifølgeThe Dallas Morning News.

Men han innrømmet at Hasses bortgang var tung å bære.

— Vi føler at vi har mistet en venn, og det har gått utrolig hardt inn på oss. Jeg lengter tilbake til gode gamle dager, fortalte 63-åringen noen uker etter Hasses død.

FBI og Texas Rangers bistår nå etterforskningen. I tillegg har myndighetene tilbudt ansatte i det lokale rettsvesenet beskyttelse.