Regjeringsstyrkene inntok i dag stillinger utenfor byen Bouake og forberedte et angrep.

Forsvarsminister Moise Lida Kouassi sa at kampene kan bli fryktelige. Byen ligger 400 kilometer nord for den økonomiske hovedstaden Abidjan. Opprørerne skal også ha kontroll over en annen by i nord, Korhogo.

— Vi vil engasjere oss i en fryktelig kamp. Målet er å frigjøre landet uansett hva det måtte koste, påpekte han.

President Laurent Gbagbo sa at "tiden for kamp er kommet" og han lovte å slå ned opprøret.

Blodig opprør

Opprøret har krevd en høy pris allerede, og minst 270 mennesker ble drept og om lag 300 skadd i Abidjan torsdag og fredag. Det er fortsatt uklart om uroen startet som et kuppforsøk eller om det var et spontant opprør som følge av misnøye med at flere hundre soldater og offiserer skulle dimitteres.

I løpet av fredagen hentet folk fra begravelsesbyråer lik fra gatene i Abidjan. I byen Korhogo, som opprørerne ennå har kontroll over, er det også meldt om drepte, og uroen i byen fortsatte lørdag.

Anklager naboland

Elfenbenskystens president Laurent Gbagbo sa fredag at opprørerne bak kuppforsøket hadde fått hjelp fra et annet land. I en tale på nasjonalt fjernsyn sa han at opprørerne hadde skaffet seg tunge våpen som ikke er av en type som fins i landets hær, og at opprørernes mål er å styrte regjeringen. Han sa ikke hvilket land han siktet til, men tidligere sa landets forsvarsminister at en gruppe væpnede menn var kommet fra Burkina Faso for å slutte seg til opprørsstyrkene. Styrker kan også ha kommet fra Mali.

Opprørsleder drept

Landets tidligere militærleder Robert Guei, som trolig ledet kuppforsøket, ble drept under kampene i hovedstaden Abidjan torsdag. Også landets mektige innenriksminister ble drept før kuppforsøket ble slått ned i Abidjan og landets nest største by Bouake.

(NTB)