Ifølge eksperter CNN har snakket med, er anthrax-bakterien (miltbrann) mest aktuelt i en biologisk terroraksjon. Et mikroskopisk støvkorn av det livsfarlige stoffet er nok til å påføre offer en fryktelig død.

Kopper

Enda mer redselsfullt kan et kopperangrep bli, selv om viruset er svært vanskelig å få fatt i. Kopper ble utryddet på verdensbasis tidlig på 1980-tallet, men finnes i laboratorier både i USA og Russland.

— Det er klare indisier på at både Irak og Nord-Korea har skaffet seg viruset, sier Jonathan Tucker, som nylig har skrevet bok om koppertrusselen. Han advarer likevel mot hysteri.

— Vi bør fokusere mer på den biologiske trusselen, men ikke få panikk. Risikoen for biologisk terror er liten, tror han.

Katastrofe

Dersom kopperviruset kommer på gale hender, kan imidlertid katastrofen være ute.

— Svært små mengder kan være nok til å starte verdens verste epidemi. Samler du viruset i for eksempel en penn, passerer du lett både tollere og metalldetektorer, sier viruseksperten Michael Osterholm til Reuters.

Kopper sprer seg som en eksplosiv brann. Rundt 120 millioner mennesker døde av viruset i det 20. århundret.

— I dag har vi en bedrøvelig mangel på vaksiner og antibiotika. Amerikanske helsemyndigheter er ikke i nærheten av å kunne svare på et kopperangrep, forteller Osterholm.