Monsterstormen hadde i morgentimene tirsdag direkte kurs for Yucatán-halvøya i Mexico, med store nedbørsmengder og vindstyrke på opp mot 240 kilometer i timen.

Se video fra Mexico

Se video fra JamaicaIfølge meteorologene ville Dean nå land i løpet av morgentimene, men lokale myndigheter trakk mandag et lettelsens sukk da det ble klart at populære feriesteder som Cancún ville unnslippe orkanens hovedløp.

Er du rammet av orkanen? Kontakt bt.no på epost her, på vår tipstelefon 02211 eller på SMS/MMS til nummer 2211.

Frykt i Belize Innbyggerne i grenseområdet mot Belize forberedte seg derimot på å måtte ta den verste støyten, og det samme gjorde befolkningen i Mexicos lille naboland i sør.

– Hvis orkanen treffer slik det er spådd, frykter vi store flommer i hele landet, noe som kan føre til epidemier og mangel på rent vann, sier Kjell Einar Vestli som er stedlig representant for Norges Røde Kors i Belize.

Dean sveipet natt til mandag langs sørkysten av Jamaica der hustak ble revet av og veier ble sperret av flomvann og trær.

Også Cayman-øyene unnslapp Dean, som i helgen kostet elleve menn livet på sin ville ferd over Martinique, St. Lucia og Hispaniola.

Turister har flyktet 18.000 oljearbeidere er evakuert fra 140 plattformer i Mexicogolfen med helikopter de siste dagene, og fra Cancun har det gått en jevn strøm av fly med turister som har valgt å avbryte ferien.

34 norske turister som har reist til Playa del Carmen med Apollo Reiser, fikk mandag beskjed om at de ikke vil bli evakuert.

– De har fått beskjed om å holde seg på hotellene sine, opplyste Apollo-agenten César Vela til NTB mandag kveld norsk tid.

– Alle hotellene har evakueringsplaner klare og sikre tilfluktssteder som gjestene fraktes til, forsikret Apollos informasjonssjef Helen Begby.

REUTERS/Carlos Barria/SCANPIX
REUTERS