Et etterskjelv hadde en styrke på 6,1, ifølge US Geological Survey. Episenteret lå 33 kilometer under bakken 6 kilometer sørøst for byen Van. Et annet etterskjelv hadde sitt episenter 9 kilometer under bakken 20 kilometer nordvest for Van, med en styrke på 6,0.

Frykter 1000 døde

Hovedskjelvet rammet samme område med en styrke på 7,2. Det fryktes at inntil 1.000 mennesker kan ha mistet livet i jordskjelvet. Sent søndag kveld var i alt 138 mennesker bekreftet døde og 350 skadd. I alt 93 mennesker har mistet livet i Van og 45 i Ercis, ifølge statsminister Recep Tayyip Erdogan.

Et kraftig jordskjelv med styrke 7,2 inntraff rundt klokken 13 like nord for byen Van i det sørøstlige Tyrkia. En time senere kom et etterskjelv med styrke 5,6.

Senere kom det også en rekke andre etterskjelv. Det første skjelvet er det kraftigste på minst ti år i Tyrkia, ifølge CNN

Bygninger kollapset

Rundt 25-30 bygninger skal også ha rast sammen i det nærliggende Ercis-distriktet.

— Det er så mange døde. Flere bygninger har kollapset. Vi trenger hjelp omgående, vi trenger leger, sier ordfører Zulfikar Arapoglu, ifølge BBC.

Landets statsminister Recep Tayyip Erdogan bekrefter ifølge det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia at det er rapportert om store materielle ødeleggelser. Han skulle fly til området søndag ettermiddag.

Utsatt for jordskjelv

TV-bilder viste ødelagte bygninger og kjøretøy og redde innbyggere som løp ut i gatene i Van. Byen har omkring 380.000 innbyggere.

Over 17.000 mennesker omkom i et omtrent like kraftig jordskjelv i 1999, i de tett befolkede områdene nordvest i landet. Det siste større jordskjelvet som rammet Tyrkia, kom i mars 2010.

Da mistet minst 51 mennesker livet og rundt 100 ble skadd i et skjelv øst i landet.