JON TUFTO jon.tufto@bergens-tidende.no

Frisyren, som afghanerne kaller "Titanic" er for tiden svært populær blant unge i Afghanistan. Men moten faller ikke i smak hos det fundamentalistisk religiøse politiet i landet, melder nyhetsbyrået AP. — Lugg hindrer bønn Frisyren er et ulovlig innslag av vestlig påvirkning, mener de, og trekker frem at den lange luggen vil være i veien når de unge skal bøye seg ned for å be.

Arrestasjonene begynte lørdag, men det er foreløpig uklart hvilken straff frisørene kan vente seg. Alle sitter fengslet i påvente av rettslig behandling.

Taliban-geriljaen har for tiden kontroll over 95 prosent av Afghanistan, hvor de har innført en meget streng islamsk lov. Regimet har lagt ned forbud mot de fleste former for underholdning, og krever at unge menn lar skjegget gro og oppsøker moskeene i bønn. Stusser skjegget ulovlig Ifølge frisør Mohammed Arif i Kabul hender likevel ofte at menn trosser loven og stusser skjegget.

— De kommer veldig tidlig om morgenen eller veldig sent om kvelden. Det blir gjort i all hemmelighet og bare med venner, sier han til AP.

SENT UTE: Titanic-moten er endelig kommet til Afghanistan, og det liker makthaverne dårlig. Leonardo DiCaprios lugg er i veien under bønn, mener Taliban-politiet. Frisyren til motspiller Kate Winslet har foreløpig ikke slått an blant afghanske kvinner.