Under møtet i Molde skal han også ha betegnet forbudet mot utvidelse av bosettinger som en oppmuntring til abort, skriver tidsskriftet The Jerusalem Report.

Sharon røpet ikke hvilke synspunkter han formidlet til Bondevik da han avsluttet møtet i Molde, og Bondevik ønsket ikke å gjengi Sharons uttalelser etter samtalene onsdag.

Men Jerusalem Report skriver fredag at den israelske statsministeren skal ha svart følgende på Bondeviks krav om at Israel må fjerne sperringene på Vestbredden og slippe palestinske dagarbeidere inn i Israel:

— Når vi åpner veisperringene, får vi angrep mot oss. Dere i Norge, et meget rikt land, kan kanskje ta imot noen titalls tusen palestinere som midlertidige arbeidere over en kortere periode? Vi vil mer enn gjerne hjelpe dere.

Da Bondevik viste til den internasjonale fredsplanen for fred og ba Sharon stanse utvidelse av eksisterende bosettinger, skal Sharon ha sagt følgende:

-Vil du, som en troende kristen, oppmuntre til abort? Hva skal et ungt ektepar gjøre hvis de ønsker å stifte familie i en bosetting?

Dette argumentet har også tidligere vært brukt av Sharon-regjeringen for å forklare hvorfor det er nødvendig å utvide bosettingene. Israel har gått med på at det ikke skal bygges nye bosettinger, men det flytter stadig flere menneske inn i de som allerede er opprettet.

NTB

VELKOMMEN: Ariel Sharon ble ønsket velkommen av Kjell Magne Bondevik.
FOTO: SCANPIX