John McCain frir nå til den konservative høyresiden i Det republikanske parti, etter at deres store håp Mitt Romney kastet inn håndkleet i kampen om å bli presidentkandidat.

Torsdag deltok McCain på en konferanse for konservative republikanere og forsikret der om at han var en av dem.

Den 71 år gamle senatoren lovet blant annet å sørge for amerikansk seier i krigen i Irak, og han lovet også å hindre Iran fra å skaffe atomvåpen og sørge for at Osama bin Laden blir tatt.

Først da han kom inn på spørsmålet om ulovlig innvandring lød det spredt buing i salen.

Nysgjerrig? Spør vårt ekspertpanel

Test deg selv: Hvilken president er du?

Utstrakt hånd McCain er heller ingen populær mann i konservative kretser når det kommer til skattelette for de rikeste, etter å ha stemt imot president George W. Bushs skattepakke både i 2001 og 2003.

I 2000 stemplet han konservative religiøse ledere som «agenter for intoleranse», og hisset med det også på seg den sterkt kristne høyresiden i partiet.

Torsdag forsøkte McCain å glatte over motsetningene, og rakte ut en utstrakt hånd til dem han lenge har hatt et anstrengt forhold til.

– Jeg vet at jeg har et ansvar for å samle partiet og forberede oss på den store striden i november, dersom jeg blir nominert til presidentkandidat, noe jeg håper å bli, sa McCain.

– Jeg er også klar over at verken jeg eller partiet kan lykkes i å seire over senator Clinton eller senator Obama uten støtte fra hengivne konservative, fortsatte McCain.

Gullkorn: ...men håret ser jo bra ut

Valgkart: Slik ligger det an

Dyster stemning Blant mange konservative republikanere var likevel stemningen dyster da nyheten om at Mitt Romney trakk seg fra presidentvalgkampen ble kjent.

– Jeg er virkelig deprimert i dag. For første gang har jeg havnet i en situasjon der jeg ikke vil arbeide for partiets kandidat, sa en innringer til den konservative radioverten Rush Limbaugh med henvisning til at McCain nå ligger best an.

Innringeren ville slett ikke utelukke at hun på valgdagen kommer til å stemme på demokratenes kandidat, i stedet for å hjelpe John McCain til Det hvite hus.

Sjanseløs Huckabee Mitt Romney sa ikke rett ut hvem av de gjenværende kandidatene han vil støtte, men unnlot å nevne Mike Huckabee med et eneste ord da han trakk seg torsdag.

Selv om Mike Huckabee på papiret fortsatt er med i kampen om å bli republikanernes president, levner de færreste ham en sjanse til å hente inn det store forspranget McCain har sikret seg.

– McCain har sikret seg så stor ledelse, at folk ikke lenger ser vitsen med å støtte Huckabee, sier innehaveren av en pantelånerbutikk i Columbus.