I 2004 var han en av arkitektene bak den borgerlige valgalliansen mellom Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet og Kristdemokraterna. Alliansen vant valget i 2006, og i en alder av 41 år ble Reinfeldt Sveriges tredje yngste statsminister gjennom tidene.

Reinfeldt ble først for alvor interessert i politikk da han begynte å studere ved Stockholms universitet, men det tok ikke lang tid før karrieren tok av. I 1991, året etter at han tok siviløkonomeksamen, ble han innvalgt i Riksdagen, og i 1992 ble han valgt til leder i Moderaterna ungdomsförbundet.

I 1993 skrev han boken «Det sovande folket» der han kritiserte det svenske folkets tro på velferdsordninger. Da han ble valgt til partileder i Høyres svenske søsterparti Moderaterna i 2003, var imidlertid kritikken mot den svenske velferdsmodellen lagt bort til fordel for slagord om «de nya Moderaterna» og «Sveriges nye arbeiderparti».

Hans regjering fikk en vanskelig start. Tre statsråder måtte gå i løpet av det første året, men Reinfeldt fikk etter hvert situasjonen under kontroll. Nå tyder meningsmålingen på at de fire alliansepartiene kan se fram til en ny fireårsperiode.

Fredrik Reinfeldt er gift med Filippa, som selv er kommunepolitiker for Moderaterna. De har tre barn. Reinfelt har uttalt at han er svak for pølsegryte og Djurgården.