— Vi har fått vite at alle FNs og andre hjelpeorganisasjoners kontorer er blitt helt eller delvis plyndret i Jalalabad, sa FN-talsmann Eric Falt i Kabul.

Brutalt overfalt

Kirkens Nødhjelps samarbeidspartner i byen er blant dem som har hatt besøk av uvedkommende, opplyser Kirkens Nødhjelp i en pressemelding. De forteller at lokalt personell ble brutalt overfalt og mishandlet av bandittene.

— Behandlingene de ansatte fikk er ren mishandling, sa Geir Valle, som er Kirkens Nødhjelps representant i Pakistan og Afghanistan.

Organisasjonen sier at situasjonen har tilspisset seg etter at Nordalliansen har inntatt flere byer i landet. De hevder at de fleste bandittene er knyttet opp mot Nordalliansen eller Taliban.

— Nordalliansen har et ansvar for å få kontroll over situasjonen og stille disse til ansvar, sa Valle.

Radioer, motorsykler og kontorutstyr er blant utstyret som er stjålet. FN-kontorer i andre afghanske byer er også ranet. Biler og mat

I den nordlige byen Mazar-i-Sharif er alle FNs kjøretøyer stjålet, sa Falt.

Verdens matvareprogram (WFP) sier nødhjelp på vei fra grensebyen Spin Boldak i sør til Herat i vest mandag ble stanset av væpnede menn som tok nødhjelpen og delte den ut blant lokalbefolkningen i en landsby like ved. 185 tonn matvarer ble tatt.

(NTB)

PLYNDRET: I den nordlige byen Mazar-i-Sharif er alle FNs kjøretøyer stjålet. Dette bildet er tatt 18. november, dagen da FN og Verdens matvareprogram kom tilbake til Afghanistan.
Foto: Reuters/Scanpix