Franske militærfly fløy lørdag inn tolv tonn med forsyninger til byen Abeche på den tchadiske siden av grensen mot Sudan. Matforsyningene skal etter planen fordeles mellom ni flyktningleire i området.

President Jacques Chirac mobiliserte fredag kveld de franske styrkene stasjonert i Tchad, som følge av konflikten i Sudans Darfur-region.

Chirac viser til «alvoret i den humanitære situasjonen» og gjør det klart at Frankrike ikke akter å vente til en eventuell FN-styrke kan være på plass i området.

– Uten å vente på verdenssamfunnets respons har forsvarsdepartementet tatt flere skritt, blant dem utplassering av en observatørstyrke som alt er på plass på Tchads side av grensa mot Sudans Darfur-region, heter det i en kunngjøring fra den franske presidenten.

– Observatørstyrken er alt på plass og i beredskap, og styrken som består av rundt 200 soldater vil delta i sikringen av området på Tchads side av grensa, heter det i kunngjøringen.

FNs sikkerhetsråd vedtok fredag en resolusjon som truer med sanksjoner mot Sudan hvis landet ikke avvæpner militsgrupper i Darfur innen 30 dager.