Deler av politiavhøret ble onsdag offentliggjort i avisen Le Parisien sammen med brevet til vennen. Politiet rakk å starte avhørene av mannen før han hoppet ut av vinduet på politihuset og begikk selvmord.

I brevet til vennen skriver 33 år gamle Richard Durn at han ikke ville dø alene, og at han en siste gang ville føle seg "mektig og fri".

33-åringen skjøt vilt rundt seg fra galleriet i bystyresalen der politikerne hadde kveldsmøte 27. mars. Åtte politikere ble drept, og 20 ble skadd før han ble overmannet. Durn sa, ifølge de offentliggjorte avhørene, at hans fremste mål var den kvinnelige borgermesteren, Jacqueline Fraysse, og at hun var den eneste han siktet på. Hun overlevde.

Så blod

— Jeg vet ikke hvem jeg klarte å skade eller drepe, jeg så bare blod og hørte skrik. Den eneste jeg først siktet på var madam Fraysse. Jeg siktet på henne som borgermester, og fordi jeg ikke respekterte henne, skal han ha forklart.

I avhørene skal han også ha sagt at bare "moralske betenkeligheter og hemmende faktorer", gjorde at han ikke tidligere gjorde alvor av sine planer.

Han skal videre ha sagt at han opplevde det lokale politiske livet som en maskerade, der han som innbygger ikke hadde noen innflytelse.

— Jeg bestemte meg for å gjøre slutt på det hele, gjennom å drepe en minielite, et symbol som besto av lederne og beslutningstakerne i en by jeg alltid har avskydd, sa han ifølge avisen. Men han sa også at han selv ikke hadde levd opp til sine idealer og var blitt lat og mislykket.

— Jeg ville drepe som en nytteløs og barnslig hevn over meg selv, og disse maktens symboler.

Hoppet

Planen skal ha vært å drepe så mange som mulig, og deretter ta sitt eget liv. Noe han også gjorde da han dagen etter hoppet ut av vinduet på politistasjonen.

Påtalemyndigheten bestemte onsdag at omstendighetene rundt Durns død skal granskes nærmere. Det vakte sterke reaksjoner og protester da det ble kjent at 33-åringen hadde klart å hoppe ut av vinduet mens han var i politiets varetekt, og på den måten unngikk å bli stilt for retten.

(NTB)