Levningene ble funnet på to ulike steder. Det ene funnet ble gjort i en hage, det andre ble gjort på en annen eiendom rundt én kilometer unna.

Ifølge naboer varslet de nye eierne av et hus i landsbyen politiet da de fant beinrester etter barn i hagen. Funnet ledet politiet til den andre eiendommen, der flere levninger ble avdekket.

Onsdag kveld holdt væpnet politiet vakt utenfor huset til paret, og hele hagen ble sperret av. Flere sporhunder undersøkte området.

De nye eierne drev gravearbeid i hagen, der det skulle anlegges badebasseng, da de fant benrestene.

To av likene skal ha vært nedgravd ved det første huset i 20 år, melder Sky News. De seks andre likene ble funnet ved den andre eiendommen.

Tar ut siktelse torsdag

Paret i 40-årene som tirsdag ble pågrepet i saken, skal torsdag stilles for en domstol i byen Douai, der de formelt blir siktet. Påtalemakten skal også holde en pressekonferanse torsdag

Ifølge Sky News har franske myndigheter oppgitt at paret er foreldrene til barna. Eiendommen der likene ble funnet, ligger i landsbyen Villers-au-Tertre, ikke langt fra byen Douai.

Forundrede naboer

Naboene i Villers-au-Tertre er svært overrasket over avsløringen.

— De er høflige og hjelpsomme mennesker som ikke oppførte seg unormalt, sa en av landsbyens innbyggere, ifølge Le Figaro.

— Jeg er i sjokk, sier tidligere ordfører i Villers-au-Tertre, Daniel Collignon. Landsbyen ligger nord i Frankrike, ved grensen til Belgia, og har bare 700 innbyggere. Han omtaler stedet som landlig og rolig.

Ifølge naboene har paret to voksne døtre som også har fått barn. Den pågrepne mannen skal ha sittet i kommunestyre i Villers-au-Tertre.

— Det er utrolig, sier en av naboene til det arresterte paret.

— De er vanlige folk som til og med hadde en rolle i lokalsamfunnet.

Mannen som nå er pågrepet, arbeidet i byggebransjen, mens kvinnen var hjelpepleier.

Har skjedd tidligere

Hendelsen som nå er under opprulling er ikke unik i Frankrike. Det har vært flere stygge saker der spedbarn har blitt drept de siste årene i Frankrike:

  • I mars i år ble en 38 år gammel kvinne dømt til 15 års fengsel for å ha drept seks av sine nyfødte babyer. Likene ble gjemt i kjelleren hennes i Valognes.
  • En kvinne ble dømt for å ha kvelt seks av babyene sine mellom 2000 og 2007. Hun hadde holdt graviditetene skjult.
  • En kvinne ble i fjor dømt for å ha drept tre av sine nyfødte babyer. Mannen hennes fant to av likene i fryseren, da paret bodde i Sør-Korea.