Valgdagsmålinger som er offentliggjort tre timer før valglokalene stenger viserat Francois Hollande leder med 53 prosent mot 47 prosent for den sittendepresidenten, Nicolas Sarkozy.

Lekkasjer

Det erforbudt etter fransk lov å offentliggjøre valgdagsmålinger før valglokalenestenger klokken 20, men som vanlig lekker tallene via franskspråklige medier iBelgia og Sveits.

Både den belgiske avisen Le Soir og sveitsiske Tribune deGeneve melder litt før klokken 17 at alle de franske meningsmålingsinstituttenehar Hollande som vinner med 52,5 til 53,5 prosent.

Enkelte franske medier med sympati for den sittendepresidenten, har de siste par dagene snakket om en voksende høyrebølge, ogvarslet at valget likevel kunne ende med gjenvalg for Sarkozy.

Men dasentrumskandidaten Francois Bayrou, som fikk rundt 9 prosent av stemmene iførste valgomgang, torsdag sa at også han vil stemme på Hollande, regnet defleste løpet som kjørt.

Høy valgdeltakelse

Bayrou har ved to tidligere valgene hvor han har værtkandidat, ikke gitt noen anbefaling foran andre og siste valgomgang.

Tribune de Geneve skriver at valgdeltakelsen ser ut til åbli svært høy. I første valgomgang var den på 80,1 prosent, tre timer førvalglokalene stenger i dag, ser det ut til at den blir enda høyere nå. Påforhånd var det ventet at Hollande hadde mest å vinne på høy valgdeltakelse.

Allerede i formiddag virket det som om Sarkozy hadderesignert. Mens kraner og arbeidsfolk var i ferd med å rigge til scene påBastilleplassen, hvor Francois Hollande har tillyst seiersfest i kveld, var dethelt stille på Concordeplassen i enden av Champs Elysée, hvor høyresiden eventueltville feiret en overraskende seier.

Francois Hollande har ledet klart på Nicolas Sarkozy i hvereneste meningsmåling siden valgkampen startet for flere måneder siden. Han vantogså første valgomgang med 27,6 prosent av stemmene, mot Sarkozys 26,1 prosent.Det var første gang i den femte franske republikks historie at en sittendepresident ikke vant første valgomgang. Går det slik det nå ser ut, vil Sarkozyogså være den første president siden Valery Giscard d’Estaing (1974-1981) somblir kastet av velgerne etter én periode.

Francois Hollande blir den første sosialistiske presidentFrankrike velger siden Francois Mitterrand ble gjenvalgt i 1988, og bare denandre siden opprettelsen av den femte republikk i 1958.