— Franciska Rogne er blitt identifisert i dag, og avdøde vil bli fraktet fra Srinagar til New Dehli i morgen ettermiddag, opplyser kommunikasjonsrådgiver Hanne Melfald i Utenriksdepartementet.

Avdøde er nå formelt i norske myndigheters varetekt.

— Vi vil bistå i det videre arbeidet med å frakte kisten fra New Dehli til Norge. Det er ikke fastsatt noe konkret tidspunkt, men det vil skje så snart som mulig, sier Melfald.

Rogne ble identifisert klokken åtte lokal tid tirsdag kveld.

— Hvis vi får det til, drar vi ned for å følge kisten hennes hjem, sier Franciskas far Knut Rogne til Bergens Tidende i dag.

Funnet i bekk

Indisk politi opplyste tirsdag at Francesca Rogne ble funnet død i en bekk.

26 år gamle Rogne har vært savnet ved det indiske vintersportsstedet Gulmarg i Kashmir siden 8. januar. Den omkomne var ikke tatt av ras, men har trolig falt ned i en elvesprekk dekket av snø.

Store hodeskader

— Hun ser ut til å ha mistet livet som følge av et fall utfor et stup. Hun har deretter landet i en bekk. Vi så at hun hadde pådratt seg store hodeskader, opplyser Nissar Ahmed, representant for turistmyndighetene i delstaten.

Det var Ahmed som sammen med lokale innbyggere fant Rogne i går.

Man antok lenge at hun ble tatt av et snøskred, men politiet i delstaten Jammu og Kashmir mener dødsårsaken kan ha vært en annen, ettersom hun ble funnet i en bekk.

Den avdøde ble funnet i Gulmarg (grønn pil), men er nå fraktet til Srinagar for obduksjon.

FUNNET I GÅR: Ambulansen kjører bort med den omkomne som i går ble funnet i Gulmarg.
SCANPIX/REUTERS
IDENTIFISERT: Franciska Rogne (26) er funnet død. Foto: PRIVAT