Bt.no følger dramaet live i natt.

Rivalen Barack Obama har så langt flest delegater, men Clinton er ikke slått.

Ifølge meningsmålinger som ble offentliggjort tirsdag morgen, har Clinton tatt en knapp ledelse over Barack Obama i Texas med 47 mot 44 prosent. I Ohio ligger hun likt med rivalen, og begge får en oppslutning på 44 prosent.

I den forrige målingen hadde Obama en ledelse på 3 prosentpoeng i Texas og 2 prosentpoeng i Ohio. Men i praksis ligger de likt begge steder, siden feilmarginen på Reuters-målingen er på 3,4 prosentpoeng.

Clinton i siget Clinton trenger seier i begge statene tirsdag for å holde håpet om å vinne nominasjonen i live. Obama har sikret seg 11 seire på rad, og leder i antall delegater, men ikke mer enn at Clinton-leiren fortsatt tror den skal klare å hale sluttseieren i land.

I de siste ukene har Clinton hamret løs på sin erkerival med anklager om at han ikke er egnet til å være øverstkommanderende og kritikk for hans holdning til frihandelsavtalen NAFTA.

NAFTA er svært upopulær i Ohio, der mange mener avtalen har ført til at mange industriarbeidsplasser er flyttet til utlandet. Clintons argumenter ser ut til å ha kostet Obama støtte blant hvite og spansktalende menn, mener John Zogby, som leder meningsmålingsinstituttet Zogby International.

– Clinton vinner stemmer blant hvite og spansktalende menn, og mye tyder på at de mange kritiske spørsmål hun har rettet til Obama, gir uttelling, sier Zogby.

«Vet ikke»-gruppen Et annet trekk ved målingene de siste dagene er at «vet ikke»-gruppen vokser. I Ohio er det nå 8 prosent som sier de ikke har bestemt seg, og tallet er nesten like høyt i Texas (7 prosent).

– Det er Obama som taper på at flere velgere ikke har bestemt seg, noe som langt på vei skyldes at det rettes stadig flere spørsmål til ham, sier Zogby.

Den anerkjente valgforskeren peker på at Clinton har fremgang blant velgere i Texas som nettopp har gjort seg opp en mening. – Alt tyder på at valgvinden nettopp nå blåser i Clintons favør, mener Zogby.

Ekspertene peker på at Clinton helst bør vinne både Texas og Ohio med meget klar margin for å kutte inn på ledelsen som Obama har sikret seg etter supertirsdagen 5. februar.

Senator Barack Obama Går om bord i sitt fly i San Antonio, Texas, der han de siste dagene har drevet en intens valgkamp. Han vet at Hillary Clinton puster ham i nakken, og han satser alt på å vinne både Texas, Ohio, Vermont og Rhode Island.

JESSICA RINALDI / REUTERS