Tiltaket vil bidra til å redusere spenningen på den splittede halvøya.

Enigheten kom etter samtaler på regjeringsnivå mellom Nord— og Sør-Korea i dag. Møtet, som er et skritt mot gjennomføring av avtalen som ble undertegnet på det historiske toppmøtet i forrige måned, fortsetter utover ettermiddagen. Kim Soon-kyu, som er viseminister i den sørkoreanske regjeringen, sa møtet i morges hadde vært "vennlig og produktivt".

-Begge sider kom nær en enighet om normalisering av funksjonene til forbindelseskontoret. Detaljene vil bli diskutert i ettermiddag, sa han.

Forbindelseskontoret befinner seg i landsbyen Panjunjom, og er den eneste grenseovergangen i den demilitariserte sonen som ble opprettet etter Korea-krigen.

Samtalene ventes å fokusere på planleggingen av nye møter som skal dekke økonomisk, politisk, kulturell og sportslig samarbeid og utveksling, med sikte på å bygge ned det siste skillet fra den kalde krigen.

De to statene ønsker også å opprette direkte linjer mellom de militære, gjenopprette jernbaneforbindelsen og å undertegne en avtale om investeringsgarantier.