Mubarak sa at våpenhvileavtalen var et faktum, etter et møte med Israels utenriksminister Shimon Peres i Kairo.

— Israelerne og palestinerne har blitt enige om en våpenhvile, på begge sider, sa Mubarak, og opplyste at fredsforhandlingene skal gjenopptas fire uker etter at våpenhvilen har trådt i kraft.

Noe senere søndag sa den egyptiske utenriksministeren Amr Moussa at det ikke forelå noen våpenhvile-avtale, men at de fremdeles pågikk diskusjoner mellom israelere og palestinere om en våpenhvile.

Israels utenriksminister Shimon Peres sa på sin side at palestinere og israelere hadde nådd fram til en «overenskomst om hvordan de skal håndtere situasjonen.»

Israel letter på presset Peres kom imidlertid med ett helt klart løfte til palestinerne.

— Fra i dag vil Israel lette på restriksjonene i de palestinske områdene, for å gjøre livet lettere for menneskene der på alle mulige måter, sa Peres i en kommentar til pressen etter møtet med Mubarak.

Peres sa ikke noe mer konkret om saken.

Israel har holdt de palestinske områdene i Gaza og på Vestbredden stengt siden opprøret begynte i september i fjor, angivelig av sikkerhetsmessige grunner.

Palestinerne mener blokaden har vært en kollektiv avstraffelse.

Palestinske arbeidere Ifølge det israelske forsvarsdepartementet har 15.000 palestinere i Gaza fått tillatelse til å dra tilbake til sine arbeidsplasser i Israel igjen, siden fredag. Men ifølge Forsvarsdepartementet passerte bare 2.000 palestinske arbeidere over grensen til Israel søndag.

Den palestinske arbeidsministeren, Rafiq Natsheh, sa søndag at det ikke stemte at palestinske arbeidere hadde fått tillatelse til å dra fra Gaza til Israel igjen.

NTB

HVA DE BLITT ENIGE OM? Full forrvirring om den våpenhvilen Mubarak har forhandlet fram israelere og palestinere. Her Peres sammen med Mubarak(Foto: Scanpix)