Ved ambassaden i Beirut arbeider man på spreng med å registrere nordmenn i området, forteller Charge d'Affaires Tryggve Gjesdal.

– Fra før hadde vi 106 personer på våre lister. I løpet av i går og i dag har det meldt seg 138 nye, hovedsakelig turister, slik at totalantallet så langt er 244. Det er imidlertid grunn til å tro at de to listene overlapper en del, og at personer fra den opprinnelige listen kan har reist, sier Gjesdal til NTB.

På kontoret arbeider Gjesdal selv, en studentpraktikant og en lokalt ansatt med å håndtere de mange innkommende telefonene, inntil de får forsterkninger fra Damaskus. Blant de hyppigste spørsmålene er «hvordan kommer vi oss ut?»

– Etter at flyplassen ble truffet av tre bomber, ser vi to gjenstående alternativer: enten ta ferje til Kypros eller kjøre over grensen til Syria, hvor det er mulig å få kjøpt turistvisum ved grensen. Men vi har fått meldinger om at bilkøene ved den syriske grensen allerede er lange, sier Gjesdal.

UD oppdaterte torsdag ettermiddag sine reiseråd til Libanon. Nå fraråder de nordmenn å foreta reiser til Libanon som ikke er «strengt nødvendige».

– Norske borgere som befinner seg i Libanon oppfordres til å ta kontakt med ambassaden i Beirut for oppdatert informasjon og registrering, heter det i UDs pressemelding