Minst én person er drept i nye opptøyer i den pakistanske byen Karachi i dag. Presidenten har begjør unntakstilstand i landet og beordret store politiforsterkninger ut i gatene.

Rasende demonstranter protesterte søndag igjen mot president Pervez Musharrafs avgjørelse om å suspendere landets høyesterettsjustitiarius Iftikar Muhammad Chaudhry. Lørdag kostet blodige sammenstøt minst 34 personer livet i Karachi.

Presidenten sperret ute

Ifølge BBC er dette den verste politiske volden Pakistand har opplevd på flere år.

President Pervez Musharraf gikk på talerstolen i Islamabad lørdag kveld, der han ga skylden for opptøyene til høyesterettsjustitiarius Iftikar Muhammad Chaudhry og hans tilhengere. Opptøyene kommer i etterkant av at Pervez suspenderte Chaudhry fra sin stilling i mars.

— Hvis dere virkelig er lei for det som skjer i Karachi, så stopp disse demonstrasjonene, sa Pervez bak en skuddsikker glassvegg på talerstolen.

Presidenten forsøkte selv å dra til Karachi for å håndtere situasjonen lørdag, men måtte returnere etter at han landet på flyplassen i Karachi. Grunnen var at veiene inn til byen fra flyplassen var fullstendig blokkert.

Skyter mot politiet

Demonstranter sperret søndag av hovedgaten i Karachi med brennende dekk og kastet stein mot biler i gatene.

– Om lag 1.000 personer demonstrer i gatene, og de har skutt mot politiet. Politiet har svart med tåregass for å spre mobben, men de er fremdeles ute i gatene, sier polititalsmann Shad Ibne Masih.

En politimann var blant de drepte etter opptøyene lørdag.

–Én person er drept, fremholder han.

Politisjef Azhar Farooqi sier politiet har fått kontroll over Karachi, men beskriver situasjonen i byen som svært spent. Det melder NTB.

UNNTAKSTILSTAND: Tilhengerne til presidenten samler seg i gatene i Karachi. Sammenstøter med opposisjonens tilhengere har så langt koster over 30 mennesker livet, melder NTB.
MIAN KHURSHEED