Gates er nå god for drøyt 327 milliarder kroner, mens investoren Warren Buffet er nest rikest med en formue på 289 milliarder kroner, viser den årlige oversikten til tidsskriftet Forbes.

Begge de to milliardærene økte sine formuer med drøyt 33 milliarder kroner i året som gikk, og bruker stadig mer av pengene på veldedige formål.

Bill har sammen med sin kone Melina Gates opprettet en stiftelse som nå er god for hele 185 milliarder kroner, som i hovedsak skal brukes på helse— og utdanningsprosjekter i fattige land.

Buffet vil ikke være dårligere og har lovet å skjenke 85 prosent av sin milliardformue til Gates-stiftelsen.

Kasinokongen Sheldon Adelson er USAs tredje rikeste mann med en formue på drøyt 155 milliarder kroner, og grunnleggeren av dataselskapet Oracle, Larry Ellison, følger på den neste plassen med en formue på 144 milliarder kroner.

Formuene til USAs 400 rikeste økte i fjor med 1.610 milliarder kroner, konstaterer Forbes.

Bare 39 av de 400 rikeste er kvinner, 270 av dem begynte med to tomme hender og 74 av dem har arvet sine formuer. Yngstemann på Forbes 400-lista er bare 33 år gammel.

Mens det tidligere hold å være dollarmillionær for å komme med på lista over USAs 400 rikeste, må man i dag være god for minst 1,3 milliarder dollar – drøyt 7,2 milliarder kroner – for å bli medlem i den eksklusive klubben.